Sportivul din Georgia mort ieri la Jocurile Olimpice de la Vancouver, gasit tap ispasitor pentru accident

Oficialii Federatiei Internationale de Sanie au analizat incidentul de vineri, cand un sportiv din Georgia a murit in timpul antrenamentelor, si au ajuns la concluzia ca vina ii apartine atletului.

Incidentul in care a fost implicat sportivul Nodar Kumaritashvili a fost investigat de politia din Canada, iar mai apoi si de expertii Feredatiei Internationale de Sanie au facut masuratori pe pista de concurs. Acestia au ajuns la concluzia ca accidentul produs la viteza de 140 de km/h nu a fost din cauza unor imperfectiuni la pista.

 

"Atletul a iesit tarziu din curba 15 si nu a intrat corect in curba 16. Chiar daca a incercat sa isi corecteze pozitia, sportivul georgian a pierdut controlul saniei si a rezultat tragicul accident soldat cu moartea acestuia", anunta oficialii competitiei de la Vancouver.


Nodar Kumaritashvili a murit vineri in timpul antrenamentelor de pe pista de la Whistler. Intr-o curba el a fost pur si simplu proiectat de pe gheata, s-a izbit de un stalp de metal la 140 de km/h si a murit pe loc.

Competitia de sanie merge insa mai departe in ciuda acestui incident nefericit. Oficialii de la Jocurile Olimpice de la Vancouver au anuntat ca au fost luate unele masuri pentru a preveni aparitia altor accidente: profilul ghetii a fost schimbat si peretii de la iesirea din virajul 16 au fost inaltati, pentru a preveni iesirea in decor a sportivilor.

Comentarii Facebook