Sentință redusă pentru suporterul U Cluj care a rănit grav un jandarm la meciul cu Hermannstadt


Suporterul U Cluj, care a rănit un jandarm la meciul cu Hermannstadt din iunie 2019, aruncându-i un scaun în cap, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, după ce inițial pedeapsa a fost de 7 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj sub forma tentativei de omor. 

Suporterul Ovidiu Vidrean a făcut apel la prima sentință, pe care a considerat-o prea aspră și judecătorii clujeni au redus pedeapsa.  De asemenea, suporterul trebuie să îi achite jandarmului Vasile Soroși suma de 35.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale. Chiar dacă a redus pedeapsa, Curtea de Apel Cluj a suplimentat despăgubirile pe care trebuie să le achite suporterul, după ce Tribunalul Cluj a aprobat numai 3 mii de euro daune materiale și 15.000 deeuro daune morale. 

Sentința este definitivă, iar suporterul va fi dus la penitenciar. 

Firul evenimentelor de la meciul  cu Hermannstadt

Un suporter a intrat pe teren aproape de finalul meciului U Cluj -  Hermannstadt, din 6 iunie 2019, în minutul 88, dar forțele de ordine ale stadionului au reușit să îl prindă. În acel moment, un bărbat, care purta o vestă pe care scria organizator, l-a lovit cu piciorul în cap pe cel care a intrat pe teren. Suporterii U Cluj au coborat din peluza si au intrat pe suprafața pentru a-i lua apărarea suporterului.

Atunci, jandarmii au intervenit și i-au respins pe ultrași spre tribună, folosind gaze lacrimogene. Un jandarm a fost lovit in cap cu un scaun rupt și aruncat din peluză. Jandarmul a căzut pe jos, după cum se vede și în imaginile din link-ul de mai jos. Ambulanța a intervenit si acesta a fost dus la spital.

Analizând faza putem specula că forțele de ordine ale stadionului ar fi putut aplana conflictul, dacă suporterul nu era lovit și era evacuat în peluză.

Vezi AICI imagini cu bătaia

Comentarii Facebook