Anchetă la Roland Garros 2020, după ce două tenismene românce au câștigat meciul pe care s-au pariat milioane de euro


La meciul câştigat de jucătoarele române de tenis Andreea Mitu şi Patricia Ţig împotriva perechii Madison Brengle (SUA)/Iana Sizikova (Rusia) în primul tur al probei de dublu de la Roland Garros s-au pariat ”zeci de milioane de euro”. 

Parchetul din Paris a anunțat marţi că a fost deschisă o anchetă pentru ”escrocherie în formă organizată” şi ”corupţie sportivă activă şi pasivă”.

Ziarele Die Welt şi L’Equipe scriu că sunt suspiciuni față de meciul câştigat pe 30 septembrie de Andreea Mitu şi Patricia Ţig în faţa cuplului Iana Sizikova/Madison Brengle, cu 7-6 (10-8), 6-4. Mai exact, este vorba de al cincilea ghem din setul secund, câştigat la zero de cele două românce, după două duble greşeli comise la serviciu de Sizikova, 25 de ani şi locul 89 mondial la dublu.

Cele patru jucătoare care au participat la acest meci nu se află prea sus în clasamentul WTA la simplu: Ţig este locul 59, Mitu, locul 512, Brengle, 78, iar Sizikova, 652.

Cuplul Mitu şi Ţig s-au oprit în optimile de finală, învinse de favoritele numărul doi, Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa), cu 6-2, 6-3.

ANJ nu a detectat vreo anomalie în privinţa mizelor operate „pe piaţa franceză”, explică sursa din cadrul acestei autorităţi. ”Trebuie că le-a fost frică să mizeze în Franţa. Au încercat să împrăştie mizele pe alte pieţe, însă asociaţiile de operatori ştiu să facă nişte adunări”, a spus sursa.

Noi am primit nişte informaţii pe mai multe canale. Atât operatori privaţi, o alertă de la GLMS (Global Lottery Monitoring System) şi de la grupul de la Copenhaga (din care fac parte 33 de platforme de luptă împotriva manipulării rezultatelor sportive în lume – n. r.)”, a continuat sursa, conform Agerpres.ro.

Comentarii Facebook