Scrisoare deschisă a unui fan U Cluj către Emil Boc. Cinci întrebări de FOC

 

Un fan U Cluj a trimis o scrisoare deschisă Primăriei Cluj-Napoca și lui Emil Boc, prin care îl acuză deschis pe acesta că nu s-a implicat suficient pentru a fi salvată echipa.

 

Redăm mai jos integral scrisoarea:

 

În luna iulie anul curent, suporterii lui „U” au dorit să le răspundeţi la câteva întrebări. Aţi făcut-o la la modul dezinteresat, incalificabil. Aţi jucat apoi „cartea tărăgănării”, aţi amânat lucrurile la nesfârşit, a ieşit lumea în stradă.  Au fost amendaţi cetăţeni ai Clujului pentru că au protestat împotriva pasivităţii de care daţi dovadă. De altfel, modul în care dumneavoastră, prin Departamentul Mass Media, catadicsiţi să răspundeţi cetăţenilor lasă mult de dorit şi a fost remarcat atunci şi de alţi ziarişti. De exemplu, de către jurnaliştii de la Gazeta de Cluj care au sesizat, la tândul lor,  obtuzitatea pe care o demonstraţi în legătură cu informarea clujenilor. Aveţi aici titlul articolului din Gazeta de Cluj şi linkul pentru a vă readuce aminte. Menţionez că răspunsurile dumneavoastră „istorice, din iulie, au fost preluate şi pe alte saituri.  Universitatea Cluj, terfelita de Primaria Cluj-Napoca.

 

Adresa mea din luna iulie făcea referire la posibilile încălcări ale legii în legătură cu patrimoniul clubului de fotbal „Universitatea Cluj”. Ulterior, s-a dovedit că şi procurorii au descoperit aspecte penale în gestiunea clubului (Aveţi întrebările la care nu aţi vrut să răspundeţi decent, aici, pe saitul ucluj.ro, unde adresa mea a fost publicată). Intrebari pentru Boc, Walter si complicii lor

 

Pe scurt. Pentru că şi Consiliul Local deţine acţiuni la club am insistat să aflu ce demersuri veţi face ca să apăraţi patrimoniul Municipalităţii, devalizat, delapidat, de conducerea clubului.  Acum, după patru luni, după ce m-am adresat Gărzii Financiare, aşa cum mi-aţi recomandat, împotriva făptuitorilor care au furat clubul a fost începută urmărirea penală, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT. Este vorba de acuzaţii extrem de grave.

 

În acest context, doresc, domnule Boc, să vă mai adresez un set de întrebări. Desigur demersul meu nu va fi în zadar, având în vedere interesul dumneavoastră  extraordinar, dovedit în perioada iulie- noiembrie, faţă de patrimoniul oraşului şi faţă de contribuabili în general... Şi în particular în legătură cu „U” şi suporterii lui „U”, duşi în excursie la Poliţie cu ocazia mitingurilor şi amendaţi. Sper că lumea va aprecia, din nou, răspunsurile, la adevărata lor valoare şi importanţă. 

 

Întrebări.

 

1. Aţi fost informat că DIICOT instrumentează un dosar în legătură cu devalizarea clubului de fotbal „U” Cluj? Ştiţi că s-a început urmărirea penală în cauză?

 

2. Având în vedere că nu aţi procedat la nici o verificare a patrimoniului clubului în perioada „gestiunii Walter”, vă consideraţi complice cu delapidatorii? Există informaţii „răuvoitoare” şi greu de verificat, deocamdată, care vin din partea inamicilor politici, care spun că aţi „protejat” cu bună ştiinţă, „dezmăţul penal” de la „U” Cluj, ceea ce ar fi deja de competenţa DNA. Dacă nu sunteţi complice „penal”, vă consideraţi măcar „complice moral”, pentru că aţi închis ochii, luni de-a rândul, la fărădelegile celor ce au condus clubul?

 

3. Aţi depus vreo diligenţă pentru a încerca, acum, după începerea urmăririi penale, în al doisprezecelea ceas, recuperarea prejudiciului, financiar şi de imagine, adus clubului? (CL s-a constituit ca parte prejudiciată în cauză? Aţi delegat un jurist să se ocupe de aspectele dosarului? Dacă da, cine? Pentru ca să ştim şi noi, contribuabilii delapidaţi, cui îi putem pune întrebări. Vă reamintesc că dumneavoastră reprezentaţi comunitatea delapidată în afacerea „U”- Petrolul. Vă mai reamintesc că cineva trebuie să reprezinte oraşul în acest dosar.)

 

4. Având în vedere că sunt jucători care au fost cedaţi gratuit la Petrolul, nerespectându-se legile în vigoare, ce aţi întreprins, pe plan sportiv, pentru recuperarea de către CL şi, implicit, de către „U” Cluj a prejudiciului? Aţi depus vreun document, în calitate de acţionari ai clubului, vreo notificare la LPF, respectiv FRF, pentru a bloca eventualele transferuri la terţe echipe ale jucătorilor lui „U”, aflaţi acum, abuziv, la Petrolul?

 

5. Reţineţi faptul că marca şi denumirea „U”, simbol al oraşului, este deţinută de Consiliul Local? Mai mult, marca este evaluată şi valorează multe milioane de euro. Cunoaşteţi că Florian Walter a deţinut în acelaşi timp funcţii de conducere la „U” şi Petrolul, fapt interzis de regulamente? Ce aţi întreprins pentru a interveni la forurile sportive, a repune lucrurile pe făgaşul normal şi a apăra imaginea lui „U” Cluj, de eventuale scandaluri şi interese mafiote? Vă reproşaţi că sunteţi părtaş la terfelirea numelui „U” Cluj, un simbol al oraşului, pe care trebuia să îl apăraţi? Vă simţiţi vinovat de bălăcărirea istoriei clubului în scandaluri mizere? Aţi întreprins tot ceea ce legile şi regulamentele sportive vă dădeau dreptul, pentru a apăra interesele oraşului şi echipei? Ce aveţi de gând să faceţi în legătură cu aceste aspecte?

 

Adrian Cinpoeru”.

 

Scrisoare preluată de pe U Cluj.ro.

Comentarii Facebook