Rugby Cluj Junior U15 este campioana României! ”Lupii” au făcut spectacol în finala cu CSS Vulturii Bârlad - FOTO


Echipa U15 a ACS Rugby Cluj Junior a câștigat titlul de campioană a României, după finala cu CSS Vulturii Bârlad, în fața cărora s-a impus categoric cu scorul de 47-0.

Ultimul meci al sezonului, disputat duminică, 14 mai, a fost o demonstrație de forță și inteligență etalate de copiii pregătiți de Alin Miclăuș și staff-ul clubului. Finala găzduită de Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București a fost la discreția clujenilor.

Prima repriză a fost echilibrată, ”lupii” marcând două eseuri, ambele transformate, ceea ce a făcut ca scorul la pauză să fie de 14-0. Actul secund nu a avut istoric. Rugbiștii clujeni și-au ținut adversarii aproape permanent în propria jumătate de teren.

De șapte ori au culcat ”lupii” balonul în terenul de țintă al adversarilor, șase dintre eseuri fiind transformate. Astfel, Rugby Cluj Junior s-a încununat campioană a României la capătului unui an în care a câștigat toate meciurile disputate, cele mai multe dintre acestea terminate fără eseu primit.

În semifinalele Turneului Final de la București, echipa clujeană a trecut de Șoimii București cu scorul de 18-15. În finala mică, gruparea bucureșteană a învins cu scorul de 33-o pe Tomitanii Constanța cucerind astfel medaliile de bronz.

Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele pentru că o finală are mereu o încărcătură aparte. În ciuda scorului final am avut în față un adversar redutabil care a ajuns, la fel ca și noi în finala Campionatului Național, iar acest lucru reprezintă deja o performanță!

Nu vreau să vorbesc la cald despre acest succes, acum ne bucurăm, așa cum ne bucurăm pentru fiecare victorie a echipelor noastre și aici trebuie amintită și medalia de argint obținută la categoria U16. A fost un Turneu Final care a consfințit seriozitatea cu care noi tratăm acest fenomen și munca noastră!”, a declarat președintele ACS Rugby Cluj Junior, Alin Miclăuș.

Tot la sfârșitul acestei săptămâni echipa U16 a clubului clujean a intrat în posesia medaliilor de argint, după înfrângerea, scor 19-22 cu ACSOV Pantelimon - Dinicu Golescu.

Comentarii Facebook