Rezultate parțiale în Raliul Clujului. Au fost trei abandonuri

 

După primele patru probe ale celei de-a doua zile de concurs în Autoworld Transilvania Rally, Francois Delecour, liderul clasamentului raliului, și-a continuat dominația.

 

Însă lupta sa pentru locul 1 nu a fost deloc ușoară pentru pilot francez al echipei ESD,el avându-l foarte aproape pe Vali Porcișteanu. Mai mult, pe prima specială a zilei, Delecour a făcut pană și a terminat proba la peste 55 de secundă față de Porcișteanu.

 

Si in lupta pentru locul secund, unde David Botka si Dan Gîrtofan il ataca pe pilotul BCR Leasing. Botka are acum doar sapte zecimi de secunda in spatele sau, iar Dan Gîrtofan, cel care a incheiat pe doi in speciala a saptea, a doua trecere pe Tarnita, se apropie si el la mai putin de 5 secunde. Cu toate acestea, fostul vice-campion din WRC și-a păstrat ritmul ridicat, reușind ca în următoarele trei speciale să recupereze decalajul față de primul loc și chiar să se distanțeze față de Vali. Acest lucru a fost posibil și din cauza apariției ploii, care a dat peste cap planurile celor mai mulți dintre piloți.

 

Nu au lipsit nici abandonurile în prima parte a zilei de sâmbătă. Mai întâi Karoly Kohazy a fost cel care a a părăsit prematur raliul, el fiind implicat într-o ieșire în decor violentă, care a implicat intervenția de urgență a echipajelor medicale. Din fericire, el se află în afara oricărui pericol, aflându-se acum în îngrijirea medicilor. Vezi AICI imagini.

 

Alături de pilotul maghiar au mai părăsit concursul Adi Moisescu și Valentin Băldescu, cel mai ghinionist fiind de departe Bogdan Marișca. După accidentul din antrenamentele de joi și cel din cea de-a doua probă specială din ziua de vineri, peste care a trecut cu bine, pilotul Napoca Rally Academy s-a văzut nevoit să se retragă după ce la finalul specialei Beliș în mașina sa s-a produs un incendiu. Citește AICI detalii.

 

Performanța cea mai bună a avut-o însă Dan Gîrtofan, la bordul unei Skoda Fabia S2000, care a reușit să progreseze constant în ziua a doua, fiind angrenat alături de David Botka în lupta pentru locul 3 al podiumului final.

 

 

Comentarii Facebook