Reacția Simonei Halep după ce s-a stabilit data de începere a procesului său


TAS a anunțat când se va judeca procesul Simonei Halep, care contestă decizia de suspendare din tenis pentru 4 ani, după testul pozitiv la roxadustat.

Simona Halep a făcut contestație, iar acum a aflat data la care va fi judecată. TAS a anunțat oficial că în perioada 7-9 februarie 2024 urmează să aibă loc audierile Simonei Halep. 

Sportiva se află la Paris, pentru o campanie cu unul dintre sponsorii săi, dar și-a găsit timp pentru a reacționa pe Instagram.

Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024. Mă bucur că am posibilitatea de a prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a transmis Simona Halep în clipul postat pe Instagram. 

Halep a spus că a ingerat accidental Roxadustat când a trecut la un supliment, Keto MCT, care a fost contaminat cu substanță din medicament. Oamenii de știință care lucrează cu avocatul ei au testat lotul de supliment și au găsit urme de Roxadustat, chiar dacă acesta nu se află pe lista ingredientelor. 

Echipa ei de experți va afirma încă o dată că testele de sânge anterioare arată că fluctuațiile nivelului ei de hemoglobină au fost normale pentru ea - în intervalul fluctuațiilor anterioare.

De asemenea, la momentul testului de sânge suspect, Halep își încheiase deja sezonul pentru a fi operată la nas și nu s-a putut antrena de câteva luni.

Avocații ei au susținut că operația, care a avut loc cu 11 zile înainte de test, sfârșitul brusc al regimului ei intens de fitness și competiție și un ciclu menstrual abundent în prealabil ar fi putut cauza fluctuații pe care oamenii de știință antidoping le-au considerat nefirești.

În cele din urmă, ei susțin că, indiferent dacă se interpretează nivelul hemoglobinei din sângele ei, de ce ar fi apelat la dopaj sangvin, când nu poate concura sau nu se poate antrena?

A făcut un test de sânge pe 26 august 2022, care nu a declanșat o încălcare anti-doping. Apoi a pierdut în primul tur al US Open, trei zile mai târziu, și nu plănuia să joace sau să se antreneze din nou luni de zile.

Acest lucru nu creează genul de scenariu logic de dopaj pe care oficialii antidoping ar trebui să îl ofere împreună cu rezultatele testelor care pot fi analizate subiectiv”, s-a scris în The Athletic. 

Comentarii Facebook