U-BT a învins pe Slask Wroclaw în EuroCup și ajuns la 8 victorii


Baschetbaliștii de la U Banca Transilvania au învins, marți seara, echipa Sląsk Wroclaw. Aceasta este cea de-a opta victorie în grupele EuroCup.

Baschetbaliștii clujeni au pierdut săptămâna trecută cu Turk Telekom, dar acum elevii lui Mihai Silvășan au reușit victoria, cu scorul de 80 - 76.

Sunt bucuros că am obținut această victorie. Orice victorie în EuroCup contează mult. Realitatea este că am ajuns la un bilanț de 8 victorii și 3 înfrângeri, deci avem șanse foarte bune să ne calificăm mai departe. Evident, meciul nu a fost grozav din punctul nostru de vedere. Nu am strălucit ofensiv, dar am reușit să ne păstrăm calmul și să marcăm puncte importante pentru a câștiga meciul. Mergem mai departe, trebuie să fim mai buni și lucrăm la acest lucru. Din păcate, Karel nu a mai putut evolua după pauză, a resimțit dureri la gleznă și nu am vrut să riscăm o accidentare. Se va odihni, cu scopul de a fi refăcut total la următorul meci. Nu ne gândim încă la calificarea mai departe, mai sunt meciuri de jucat, vrem să rămânem concentrați și sănătoși. Nu vrem să întrăm în acele calcule inutile, luăm ce e mai bun din fiecare partidă și construim pentru a ajunge cât mai sus. Ne dorim și locul doi, e un obiectiv realist. Referitor la Mihai Măciucă, este un jucător pe care ne bazăm, a primit minute acum deoarece a avut o evoluție consistentă împotriva Voluntariului. Nu trebuie să facem un caz special din asta, este un jucător important pentru noi, mai ales în România. Aștept să îmi confirme și să devină un jucător important și în EuroCup. E un băiat muncitor și are șanse foarte bune să joace la acest nivel”, a declarat antrenorul clujenilor Mihai Silvășan. 

Cel mai iubit jucător din lotul clujenilor, Patrick Richard, căpitanul U-Banca Transilvania, a declarat că echipa nu a jucat foarte bine, dar importante sunt punctele obținute.

Un aspect pozitiv este că am câștigat, chiar dacă nu am jucat prea bine în repriza a doua. Adversarii s-au luptat să revină, iar nivelul este unul ridicat. Sunt multe aspecte la care trebuie să lucrăm, dar victoria este victorie până la urmă. Am găsit oamenii liberi, am căutat spațiile și ne-am folosit de rotație. Am aruncat cu încredere și am putut să învingem. Eu și Stipe suntem acasă aici, ne mândrim să avem un asemenea rol în echipă. Nu ne remarcăm întotdeauna pe tabelă ca acum, dar contribuim la alte aspecte ale jocului. Știm ce putem să oferim și ne bucurăm că am putut contribui la victorie. Le mulțumim fanilor că au fost alături de noi și așteptăm viitoarele provocări!”, a precizat Patrick ”Petrică” Richard. 

Comentarii Facebook