Protest! U Cluj nu va juca acasă meciurile cu Rapid și Dinamo: Pierdem cel puțin 150.000 de euro din bilete


Universitatea Cluj acuză Liga Profesionistă de Fotbal că nu a ținut cont de faptul că nu poate juca pe Cluj Arena primele două meciuri pentru că atunci are loc Untold.

Dacă LPF ar fi ținut cont de această solicitare, care a avut în vedere faptul că stadionul Cluj Arena este ocupat pe final de iulie și început de august de organizatorii festivalului Untold, clubul nostru ar fi disputat o singură partidă departe de Cluj-Napoca, în calitate de gazdă, meciul din etapa a 3-a.

Pentru că LPF a decis să nu țină cont de solicitarea depusă oficial de FC Universitatea Cluj, clubul nostru va disputa cel puțin două partide de pe teren propriu pe un alt stadion decât Cluj Arena: derby-urile programate în etapele cu nr. 2 și 4, cu Rapid si Dinamo.

În cel mai optimist scenariu, primul meci pe Cluj Arena va avea loc abia în etapa a 6-a, în 19-20 august, când este programată partida cu CFR.

Decizia Ligii Profesioniste afectează grav din punct de vedere financiar clubul nostru, care va pierde cel puțin 150.000 de euro din bilete din cauză că derby-urile cu Rapid și Dinamo nu vor avea loc pe Cluj Arena”, precizează oficialii U Cluj.

Clubul își exprimă regretul că decizia va afecta suporterii, ”care vor fi obligați să facă multe sute de kilometri în plus pentru a ne susține.

Decizia de astăzi a LPF demonstrează încă o dată că fotbalul românesc rămâne “jucăria” câtorva persoane pe care nu le recomandă nimic altceva decât abilitatea de a face jocuri de culise. 

În ciuda acestor piedici, FC Universitatea Cluj își continuă drumul cu reziliența ce izvorăște dintr-o istorie de peste 100 de ani care ne obligă să mergem mai departe, în speranța că vom ajunge în curând la “momentul zero” în care balanța deciziilor nu va fi înclinată de cumetrii, de interese obscure și de mâini murdare care se spală una pe alta”, au încheiat cei de la U Cluj scrisoarea de protest.

Iată programul primelor 6 etape ale Superligii, decis astăzi de LPF:

Etapa 1: Petrolul – FC Universitatea Cluj

Etapa 2: FC Universitatea Cluj - Rapid (nu se va disputa în Cluj-Napoca)

Etapa 3: FC U Craiova - FC Universitatea Cluj

Etapa 4: FC Universitatea Cluj - Dinamo (nu se va disputa în Cluj-Napoca)

Etapa 5: Oțelul Galați - FC Universitatea Cluj

Etapa 6: FC Universitatea Cluj - CFR Cluj (Cluj Arena)

Comentarii Facebook