Duminica 4 Decembrie

Pivotul anului din Bulgaria, transferat la "U" Mobitelco!

 

"U" Mobitelco a perfectat transferul pivotului american John Ofoegbu, care vine de la ocupanta locului trei din Bulgaria, Thundja Yambol.

John Ofoegbu: "Sunt multumit de venirea mea la U Mobitelco, este unul dintre cele mai bune cluburi din Romania. Din cate am inteles, are cea mai buna organizare la nivel de copii si juniori. Colegii de echipa ma ajuta foarte mult sa ma integrez cat mai bine si mai repede si sa inteleg ceea ce ne cere antrenorul. Pentru mine, venirea la Cluj este o buna oportunitate de a progresa. Stiu ca sunt trei colegi la echipele nationale si sunt nerabdator sa ii cunosc si pe ei. Fanilor le transmit sa fie alaturi de noi, pentru ca ne asteapta un an de exceptie!", a spus John Ofoegbu pentru site-ul oficial u-mobitelco.ro

John Obinna Ofoegbu Jr. s-a nascut in 1982 in Austin, statul Texas, tatal sau fiind ministru, iar mama sa asistenta medicala.

La nivel universitar, Ofoegbu a jucat in NCAA pentru Texas Tech in sezoanele 2002-2003 si 2004-2005, pentru ca ultimii doi ani sa ii petreaca la Idaho State (2005-2007). Nefiind ales in draftul din 2007, John Ofoegbu a trecut oceanul si a debutat in baschetul european in
prima liga din Cehia, la Nova Hut Ostrava (2007-20080. Aici, americanul a fost titular in 48 de meciuri, reusind 14,2 puncte si 7,3 recuperari. A trecut apoi la BK SCE Decin, tot in Cehia, pentru care a evoluat in sezonul 2008-2009 in 15 meciuri, reusind 10,5 puncte si 6,3 recuperari pe meci.

In februarie 2009 a schimbat campionatul, alegand 1.Bundesliga, insa a jucat pentru LTi Giessen 64ers un singur meci. S-a mutat in martie in Mexic, la Barretos de Zacatecazs, evoluand in restul sezonului aici (8.7 puncte si 4.6 recuperari pe meci in 7 partide).

Sezonul 2010-2011 a fost petrecut de John in Elvetia, la SAM Basket Massagno, reusind 14,1 puncte si 9,9 recuperari in 30 de minute pe meci ca titular, fiind prezent in 27 de partide si jucand sferturile de finala ale ligii. A fost al treilea recuperator al ligii elvetiene.

Sezonul trecut, Ofoegbu a evoluat la sud de Dunare, in campionatul Bulgariei, la Tundja Yambol. Americanul a reusit sa joace in semifinalele campionatului, dupa ce a incheiat sezonul regulat pe pozitia a treia a podiumului, in urma lui Lukoil si Levski. A jucat, de asemenea, in semifinalele Cupei. John a fost titular in 33 de meciuri si a adunat 15,9 puncte si 8.9 recuperari, fiind al saptelea marcator si al treilea recuperator al ligii.

John Ofoegbu a fost declarat MVP-ul sezonului de catre forul de specialitate din Bulgaria, in timp ce in clasamentul anual intocmit de site-ul de specialitate eurobasket.com a fost declarat "pivotul anului", precum si "cel mai bun jucator defensiv al anului", fiind inclus in "cinciul" ideal al sezonului 2011-2012 si in cea mai buna echipa a jucatorilor straini din campionatul Bulgariei.

 

Comentarii Facebook