Joi 15 Aprilie

Pe patinoarul Fiesta de la Cluj au voie numai 10 oameni o dată. Vi se pare normal? Mall -urile sunt pline


Reprezentanții patinoarului Fiesta din incinta Hipermarketului Cora Cluj-Napoca poate funcționa numai cu 10 clienți pe gheață. Culmea este că la câțiva metri, la casele de la Cora se pot înghesui zeci de oameni fără probleme.

Din păcate patinajul în aer liber pe un patinoar de 1800 mp este permis doar cu 10 persoane. Pe stadion, în săli de sport, în mall-uri, ..., în autobuz, se poate cu mai multe persoane. Chiar dacă suntem în aer liber și ne-am angajat să respectăm toate reglementările sanitare și, chiar dacă, capacitatea bazei sportive la sporturi individuale in aer liber prevede 7 mp de persoana, DSP Cluj ne limitează la 10 persoane pe tot patinoarul. Pai 10 persoane suntem personalul care deservește baza sportiva”, reclamă cei de la Fiesta. 

Situația patinoarelor în aer liber nu este reglementată clar. Prevederea care spune că trebuie păstrat un spațiu de 7 mp pentru fiecare persoană se referă la regulamentul ”privind condițiile necesar a fi respectate în vederea desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic”, unde se arată că spațiul trebuie organizat în așa fel încât să permită pregătirea ”fizică anaerobă (pe aparate)” cu ”menținerea unui spațiu de siguranță pentru fiecare persoană de minimum 7 mp”.

La fel de interesant este că la Brașov sau Alba se aplică alte reguli, fără restricția de 10 persoane. 

Și la Brașov se poate !

La Cluj NU !

Se deschide patinoarul Olimpia

În această iarnă, braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea să patineze în aer liber. La Baza Sportivă Olimpia, angajaţii SC Consilprest SRL lucrează la amenajările necesare instalării patinoarului artificial. În funcţie de condiţiile meteorologice care trebuie să permită pregătirea unui strat suficient de gheaţă, patinoarul îşi va deschide porţile în zilele următoare.

„Amenajarea patinoarului survine în urma obținerii unui răspuns favorabil din partea Direcţiei de Sănătate Publică Brașov, după o serie de propuneri făcute de societatea noastră în ceea ce priveşte derularea activității patinoarului, conform prevederilor legale care reglementează activităţile bazelor sportive în perioada de pandemie. Durata minimă în care poate fi instalat și deschis patinoarul, de la începerea lucrărilor de amenajare – instalații, mentenanță, reparații, pornire, formare strat de gheață -, şi până la inaugurarea propriu-zisă, este de 30 zile”, a precizat Radu Jica, directorul general al Consilprest SRL, 

Patinoarul va funcţiona în condiţii speciale. Durata unei serii de patinaj va fi redusă de la 90 minute, la 60 minute, pentru a fi creat un timp mai mare, astfel încât ieșirea și intrarea din baza sportivă a patinatorilor să nu se suprapună. Accesul în incinta de la Olimpia se va face controlat, cu posibilitatea limitării numărului de persoane, atunci când situaţia o impune. Capacitatea maximă acceptată va fi de 200 persoane/serie, astfel încât fiecare patinator să dispună de suprafața de 7 metri pătrați necesară pentru practicarea sportului în siguranță. De asemenea, nu va fi permis accesul persoanelor care nu poartă mască sau o poartă în mod necorespunzător. La intrarea în Baza Sportivă Olimpia, fiecărei persoane i se va măsura temperatura corporală.

Accesul în clădire va fi restricţionat, biletele de intrare urmând să fie achiziționate la geamurile casieriilor, în două puncte separate. În parcarea patinoarului se vor monta umbrele și scaune pentru schimbarea încălțărilor. Distanța între scaune va fi de 1,5 metri, iar accesul la scaune se va face prin rotație. În toată baza sportivă vor exista dezinfectant şi produse de igienizare a mâinilor la dispoziţia patinatorilor, precum şi a personalului angajat. Patinele de închiriat se vor dezinfecta după fiecare utilizare. De asemenea, vor fi instalate panouri informative cu regulile și indicațiile autorităților locale și centrale privind măsurile de prevenție și prevenire a infectării cu COVID-19, iar mesaje similare vor fi transmise şi prin stația de amplificare a patinoarului. Nu în ultimul rând, toți angajații Consilprest care își desfășoară activitatea în cadrul bazei sportive vor purta măști, mănuși și ecusoane de identificare”, mai spun cei de la Fiesta.

Dacă analizăm datele infectării prezentate sâmbătă, 19 decembrie, județul Alba avea o rată de infectare la mia de locuitori de 2,71, iar Brașovul de 4,66. Clujul a ajuns la 4,67 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Cu toate acestea, sălile de fitness pot funcționa normal deși sunt în interior, iar activitatea pârtiilor de schi a fost reluată fără probleme. Decizia de a limita la 10 numărul celor care intra pe patinoar este greu de înțeles.

Comentarii Facebook