O nouă serie de vești proaste pentru Simona Halep! Fostul numărul 1 mondial riscă să piardă mai multe puncte


Simona Halep așteaptă în continuare o rezoluție în cazul scandalului de dopaj, pentru care este judecată. Din cauza amânărilor continue din partea ITIA, Simona poate pierde în continuare puncte prețioase din clasamentul WTA. 

În actualul clasament WTA, Simona Halep deține 1220 de puncte, după ce a pierdut cele 70 pe care le avea de apărat la Roland Garros. În săptămânile următoare, Halep va mai pierde următoarele puncte:

  • 110 puncte de la WTA Birmingham, unde a ajuns în semifinale în 2022;
  • 110 puncte de la Bad Homburg, unde a ajuns tot în semifinale;
  • Zero puncte la Wimbledon, acolo unde anul trecut nu s-au dat puncte WTA.

În încheierea sezonului de iarbă, Simona Halep va rămâne cu 1000 de puncte, îndreptându-se rapid spre top 50 mondial. Căderea în clasament poate continua în sezonul de hard, acolo unde Simona a evoluat în Canada, la Washington sau Cincinatti în 2022, însă totul depinde de ce suspendare ar putea primi tenismena. 

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de anul trecut, când pe 29 august a pierdut surprinzător în turul inaugural de la US Open împotriva ucrainencei Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. 

Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglou despre situația sportivei românce:

„Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv”, a spus Patrick Mouratoglou, potrivit Hotnews.

„Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător”, a mai explicat Patrick Mouratoglou pentru sursa citată.

Comentarii Facebook