Meciuri din Fed Cup s-ar putea juca la Cluj-Napoca

 

Conducerea Federaţiei Române de Tenis este în vizită la Cluj-Napoca, orașul fiind luat în calcul ca și gazdă pentru primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup 2016 la tenis  disputa România-Cehia.  

 

Preşedintele şi Vicepreşedintele Fderației, George Cosac şi Răzvan Itu, s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.  

 

În perioada 6-7 februarie 2016, naţionala feminină de tenis a României va întâlni puternica reprezentativă a Cehiei, deţinătoarea titlului, în a cărei componenţă intră nu mai puţin de nouă jucătoare aflate în top 100 WTA, precum Petra Kvitova - locul 4, Karolina Pliskova - locul 12 sau Lucie Safarova locul - 13. De asemenea, conform declaraţiilor preşedintelui FRT, George Cosac, România va fi reprezentată şi ea la cel mai înalt nivel, din reprezentativa noastră urmând a face parte Simona Halep – locul 3 WTA, Irina Camelia Begu – locul 30, Monica Niculescu – locul 36 sau Cristina Mitu – locul 74.  

 

Sunt foarte încântat de faptul că Federaţia Română de Tenis a luat în calcul desfăşurarea unei competiţii de asemenea anvergură la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei. Astăzi am avut o discuţie preliminară, foarte constructivă, cu domnii Cosac şi Itu, în care le-am exprimat deschiderea totală a instituţiei pe care o conduc în vederea realizării acestui demers sportiv. Sunt convins că decizia organizării acestei întâlniri sportive inter-ţări va fi una favorabilă Clujului, astfel încât aceste meciuri de tenis desfăşurate între unele dintre cele mai importante sportive din lume, să poată fi vizionate pe viu de către clujeni. De asemenea, sunt conştient de faptul că acest eveniment va aduce un plus de imagine Clujului şi va contribui la declararea judeţului nostru drept unul propice practicării şi desfăşurării sportului de performanţă şi a celui de masă”, a declarat Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Cel mai probabil, dacă va fi ales Clujul, meciurile se vor juca în Sala Polivalentă.  

Comentarii Facebook