Max Verstappen, cel mai bun pilot al anului 2022. Juriul a fost format din piloţii din Formula 1


Max Verstappen, campionul mondial al Formulei 1, a fost votat miercuri drept cel mai bun pilot al anului 2022. Juriul a fost alcătuit din piloţii monoposturilor din Formula 1. Pilotul olandez al echipei Red Bull a câştigat ultima cursă a sezonului în noiembrie, la Abu Dhabi. 

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) s-a clasat pe primul loc, urmat de monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). La egalitate de puncte cu Hamilton s-a aflat şi colegul acestuia de la Mercedes, britanicul George Russell. Locul al cincilea a fost ocupat de un alt pilot britanic, Lando Norris (McLaren), scrie news.ro.

La vot au participat 19 din cei 20 de piloţi care au luat startul în cursele anului 2022. Singurul care s-a abţinut de la vot a fost britanicul Lewis Hamilton. A fost pentru a cincea oară când piloţii din Campionatul Mondial de Formula 1 desemnează pilotul anului.

Verstappen a încheiat sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1 cu o victorie

Dublul campion mondial en titre Max Verstappen (Red Bull) a încheiat sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1 cu victorie, pe 20 noiembrie, în Marele Premiu de la Abu Dhabi, în timp ce monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat pe poziţia secundă şi şi-a adjudecat titlul onorific de vicecampion mondial, informează AFP, citat de Agerpres.

Verstappen a fost cronometrat pe circuitul Yas Marina cu timpul de 1h 27 min. 45 sec. 914/1000 (306,193 km), fiind urmat la 8 sec. 771/1000 de Leclerc şi la 10 sec. 093/1000 de mexicanul Sergio Perez (Red Bull), care a încheiat astfel sezonul pe locul 3 în clasamentul piloţilor.

Ferrari şi-a păstrat astfel locul secund în clasamentul constructorilor după Red Bull, în timp ce Mercedes a încheiat pe locul 3 după cea de-a 22-a şi ultima etapă a sezonului, care a marcat şi ultima cursă din carieră pentru cvadruplul campion mondial german Sebastian Vettel (2010-2013), clasat pe locul 10 duminică şi locul 12 mondial, notează Observator.


Comentarii Facebook