Ioan Ovidiu Sabău, fosta glorie clujeană, a ales cu ce echipă va lucra la U Cluj


Ioan Ovidiu Sabău va antrena pe U Cluj și și-a ales staff -ul, după ce Eugen Neagoe a abandonat echipa.

Ioan Ovidiu Sabău va semna cu Universitatea până în vară, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.

Misiunea lui Sabău va fi foarte dificilă, având în vedere termenul scurt până la reluarea pregătirilor (3 ianuarie), timp în care antrenorul și conducerea trebuie să refacă lista plecărilor, dar și să parafeze transferurile care să facă diferența în 2023. Alături de el, din staff vor mai face parte, spun sursele noastre, Sandu Tăbârcă, Dan Didiță și Marius "Papi" Popescu”, a anunțat pagina de Facebook 100% ”U”.

Marius Popescu (53 de ani) a fost un jucător important pentru ”U” Cluj. El a pregătit-o de mai multe ore pe echipa clujeană: în 2008, 2009, 2012-2013, 2015, 2016-2017.

Ioan Ovidiu Sabău a mai fost antrenor la Universitatea Cluj, dar este considerat un personaj cu care se lucreazăp greu, pentru că este intransigent.

Acum un an, Ioan Ovidiu Sabău anunța că și-a pus pe pauză cariera de antrenor

Fosta glorie a fotbalului clujean, Ioan Ovidiu Sabău, și-a pus pe ”pauză” cariera de antrenor, supărat pe modul în care a lucrat până acum cu patronii și conducerile echipelor pe la care a trecut. 

Fostul manager sportiv al U Cluj a spus că una se discută la începutul contractului și alta se întâmplă la scurt timp. ”Prima dată ți se spune că ai mână liberă, dar la scurt timp se bagă peste tine și te simți dat la o parte. Tu începi să ai nemulțumiri și pari că tu ai o problemă, dar de fapt tu vrei să fii lăsat să îți faci treaba. Conducerea vine și se bagă peste tine, cu toate că ei nu au jucat fotbal niciodată și nu se pricep. Practic te aduc la echipă pentru că nu se pricep, dar apoi ești dat la o parte”, a descris Sabău cum funcționează lucrurile. 

Acesta a mai spus că ar trebui ca echipa tehnică să fie lăsată 6 luni sau un an să își facă treaba, conform contractului, și să fie trasă la răspundere în funcție de obiective. 

Întrebat dacă a renunțat definitiv la cariera de antrenorat, Ioan Ovidiu Sabău a spus că: ”Nu pot să spun definitiv. Deocamdată așa consider eu. Nu îmi place pentru că meseria mi-a plăcut tot timpul, dar asta este situația. Am considerat că este mai bine așa”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, joi seara la Digi Sport.

Acesta a spus că probabil sunt și echipa la care se lucrează bine cu cei din conducere, dar el a avut experiențe proaste. 

Comentarii Facebook