Mărginean: Echipa U Cluj poate fi salvată numai prin INSOLVENȚĂ. Astfel va ajunge ca și Poli Timișoara și Universitatea Craiova


Acționarul majoritar al U Cluj, Ioan Mărginean, a precizat că fără insolvență, Universitatea Cluj nu va putea fi salvată de la faliment.

Acest model (n.red. - deschiderea procedurii de insolvenţă) ce a fost aplicat şi de către FC Rapid, Gloria Bistriţa, cluburi cu datorii mult mai mari decât U Cluj, este singura soluţie aplicabilă pentru moment din punct de vedere legal şi economic unei societăţi comerciale care funcţionează ca SC FC Universitatea Cluj SA la acestă oră. Fără această procedură necesară şi legală, clubul este în incapacitate de plată şi riscă să păţească la fel ca Poli Timişoara şi Universitatea Craiova", a spus acţionarul într-o scrisoare deschisă.

Nedeclanşarea procedurii de reorganizare judiciară blochează achiziţionarea clubului de către un adevărat investitor care ar avea şi avantajul planului de reorganizare pe masă în momentul achiziţionării clubului. Momentan, firma SC Scutul Negru SRL a cerut insolvenţa clubului în data de 07.01.2013 la Judecătoria Cluj Napoca şi a primit termen de prezentare în instanţă la data de 13.02.2013”, a precizat Mărginean. Citește AICI întreaga scrisoare.

Conturile U Cluj sunt blocate de ANAF din 1 august 2012, iar banii din drepturile de televiziune, 1.040.000 de euro, care ar trebui să fie înbcasați în 20 februarie 2013, vor fi luați de stat.

Ioan Mărginean a solicitat în 3 ianuarie Tribunalului Comercial Cluj intrarea echipei în insolvență, dar cererea a fost respinsă, pe motiv că decizia nu a fost luată în Adunarea Generală a Acționarilor de la U Cluj.

Cererea de insolvență depusă de SC Scutul Negru SRL, firma care asigură paza la U Cluj, va fi judecată în 13 februarie.

U Cluj are în acest moment datorii de 30 de milioane de lei.

 

BOMBĂ! Florian Walter vrea să controleze INSOLVENȚA de la U Cluj pentu a se proteja de BELELE

Comentarii Facebook