BOMBĂ! Florian Walter vrea să controleze INSOLVENȚA de la U Cluj pentu a se proteja de BELELE

 

Patronul U Cluj, Florian Walter, vrea să își desemneze un lichidator ”cu dedicație” pentru a controla insolvența de la U Cluj.

 

Florian Walter a solicitat, prin avocații lui, desemnarea ca lichidator a lui Horea Țiril, de la Global Money Recovery Oradea.

 

Procedura de insolvență ar fi una bună pentru U Cluj, dacă ar veni un lichidator care să anuleze transferurile frauduloase de fotbaliști: ori să aducă fotbaliștii plecați gratuit de la U Cluj la Petrolul, ceea ce e mai greu, ori să aduca bani, contravaloarea acestora”, a declarat o sursă judiciară.

 

Societatea Scutul Negru, care este creditor în acest dosar, a solicitat numirea unui lichidator din Cluj-Napoca, dar cererea de conexare a dosarelor a fost respinsă. ”Legal ar fi trebuit să conexeze cererea U Cluj și cea a societății Scutul Negru și să numească lichidatorul cerut de creditor, nu de debitor. Dacă se va deschide procedura de insolvență și va fi numit lichidator Horea Țiril, va fi grav pentru club”, a mai precizat sursa Știri de Cluj.ro.

 

Florian Walter revendică, din total de 6,6 milioane de euro datorii (30 de milioane de lei), 4 milioane de euro. Dacă va controla procedura de insolvență, lucrurile nu vor sta bine pentru club. Am mari dubii că toți banii pe care Walter îi solicită sunt bani pe care Walter i-a adus la club. Spre exemplu, baza de pregătire ”Dan Anca” a fost construită pe fundația controlată de Walter și era închiriată clubului, unde tot Walter era acționar. Totul pentru a crește și mai mult datoria pe care echipa o are către acționarul majoritar. Un lichidator independent ar putea verifica toate aceste lucruri și să le anuleze dacă au fost umflate din pix”, a mai precizat sursa noastră.

 

Walter pare a fi avut un scop clar în ultimele luni: umflarea datoriilor pe care echipa le are către el. ”Într-o procedură de insolvență, cel care are cei mai mulți bani de recuperat controlează din punct al votului procedura. Astfel, Walter se protejează de o atragere a răspunderii personale și în același timp va controla și lichidatorul, care va ajuta la aranjarea transferurilor frauduloase”, a mai precizat sursa citrată. 

 

În acest moment, Florian Walter are de recuperat 4 milioane de euro de la U Cluj, bugetul de stat circa 1,5 milioane de euro, societatea Cluj Arena, circa 500 de mii de euro și societatea Scutul Negru alți 500.000 de euro.

 

ADEVĂRATA datorie a lui U Cluj. Detalii din cererea de insolvență de la Tribunalul Comercial Cluj

Comentarii Facebook