Legenda U Cluj, Remus Câmpeanu, a ajuns bătaia de joc a clubului care nu-și uită valorile. De patru ani așteaptă o locuință


Legenda Universității Cluj, Remus Câmpeanu (82 de ani), nu a mai primit apartamentul promis de conducerea clubului, după ce a fost aruncat în stradă. Președintele Radu Constantea și fostul vicepreședinte Cosmin Irimieș i-au promis acum 4 ani că îi vor achiziționa un apartament în Florești și nu s-au mai ținut de promisiune.

Apartamentul unde a locuit Remus Câmpeanu a fost retrocedată de Primăria Cluj-Napoca, iar conducerea clubului a promis că va rezolva problema, dar acum nu mai răspunde la telefon membrilor familiei Câmpeanu, scrie Sportul clujean.

Legenda vie a Universității Cluj? Cu siguranta, așa este. Însă, am sa va povestesc pe episoade cum acest om, care a trăit numai pentru Universitatea Cluj și in prezent este in amurgul vieții sale, a fost efectiv bătaia de joc a vremelnicilor din conducerea clubului de fotbal. Și a rămas in strada, in ciuda promisiunilor unor derbedei care se autointitulează președinte, vicepreședinte, conducator la FC “U”.

Iar ceea ce este interesant, este faptul ca in urma cu patru ani, acești ticăloși fără pereche, fără ca familia mea sa le ceara ceva, s-au oferit sa achiziționeze un apartament in Florești, in numele clubului, pe care sa-l dea in folosință “legendei” Universității pe timpul vieții. Lucru, care bineînțeles nu s-a întâmplat pana in prezent. Și nu se va întâmpla nici in viitor. Ne-am bazat pe ei, conform promisiunilor, ca se rezolva in luna mai, data limita a evacuării părinților mei din locuința retrocedata cu mare generozitate de Primăria Cluj. Nu s-a rezolvat. Ca atare, au spus sa găsim o chirie unde îl vor ajuta financiar sa o susțină.

Am găsit, i-am mutat, dar sprijinul financiar nu a venit niciodata. Apoi au spus ca in Octombrie vor cumpara in rate apartamentul in speța, in Florești și i-au dus pe părinții mei sa vadă locația respectiva. Tata și mama au fost entuziasmați. Apoi, începând cu luna August niciunul din panopticul de oameni păcătoși din fruntea clubului nu a mai răspuns la telefon.

Astăzi, am contactat constructorul, care mi-a confirmat temerile. Nimeni nu l-a căutat in patru luni, nu i-a trimis niciun act și ca atare a scos apartamentul la vânzare. Pam, pam. Așadar, pe aceasta cale țin sa anunț acești minunați oameni din conducerea FCU, ca nu îmi doresc sub nicio forma sa-i mai vad in viața mea, pentru binele meu. Iar caracterul lor îndoielnic se reflecta in prezent prin locul ocupat de echipa in clasament. Nu au nicio tangenta cu sintagma “oameni de onoare”…. Haide “U”, prieteni! …”, a scris, pe Facebook, Cimpian Romulus.

E vorba de tatăl meu, maestru al sportului, cetățean de onoare al județului, aruncat în stradă de primărie și dus de nas de conducătorii clubului U. Sper ca măcar presa să se oprească puțin asupra acestei mârșăvii! A fost căpitan al echipei de fotbal timp de peste un deceniu, a condus clubul timp de peste 20 de ani și a marcat în legendara finală din 1965 în care U a obținut unicul trofeu, Cupa României. A fost pe deplin dedicat clubului, iar cât de interesat a fost de binele său se vede și din situația în care a ajuns. N-a avut nici casă, nici mașină și, de acum, nici măcar un acoperiș vremelnic deasupra capului.

Desigur, noi, familia, vom sta mereu lângă el, deși ne repetă obsesiv că nu vrea să ne împovăreze! Rușine celor care au aruncat promisiunile ca pe niște artificii care se sting în noapte! Și chiar dacă nu ar fi vorba de el, cum poți arunca în stradă doi bătrâni bolnavi care au trăit 60 de ani cu chirie în aceeași locuință? Cât de ticălos trebuie să fii ca să amăgești un biet bătrân cu demență senilă avansată? Ordinarilor care au ajuns vremelnic în fruntea acestui club-simbol le doresc o bătrânețe la fel de fericită ca a tatălui meu. Nu am cuvinte să-i caracterizez, se descalifică din condiția umană. Inimaginabil! Înjositor! Și toate astea în anul Centenarului U…”, a scris Remus Câmpeanu jr.

Cîmpian Romulus a revenit cu completări

Așa cum am promis, va prezint personajele principale din serialul „Epopeea Minciunilor”:

– Radu Constantea, consilier local in Primăria Cluj, președinte al FC Universitatea Cluj. Din punctul meu de vedere, un personaj controversat. El este cel care l-a chemat pe tatăl meu la ședința de constituire a noii societăți sub a administrarea căreia va funcționa U Cluj in liga IV-a. Și care, cunoscând la data respectiva, toamna anului 2016, situația locativă a tatălui meu, a promis in incinta aulei respective ca FC U prin el, ca președinte, va rezolva o locuința pentru părinții mei. Lumea a aplaudat, toată lumea s-a sărutat și ședința s-a încheiat sub lozinca “U Cluj nu moare!”. Ulterior, cam atât. Am avut cu el circa trei întâlniri, ocazie cu care m-a asigurat mereu ca situația este sub control, clubul va achiziționa un apartament in nume propriu, pe care-l vor da in folosință tatălui meu pe parcursul vieții. Pana aici, totul perfect. Dar situația s-a înrăutățit in Noiembrie-Decembrie 2018, când insistam cu telefoanele întrucât luna mai 2019 era data limita a evacuării părinților mei din casa in care au trăit timp de 60 de ani. M-a asigurat ca pana atunci, vor achiziționa prin credit bancar un apartament in Florești. Chiar ne-a trimis la constructor (prefer sa nu-i spun numele, întrucât acesta este chiar un om de buna credință). Am văzut un apartament intr-un bloc, le-au spus părinților sa-și aleagă, au făcut-o și cam atât. In luna Martie 2019, am încercat sa-l sun in repetate rânduri pe Radu, dar nu mi-a răspuns.

– Cosmin Irimies, reprezentantul UBB și vicepreședinte al FCU. I-am spus ca tatăl meu impreuna cu mama vor fi evacuați pe data de 19, iar el s-a arătat foarte mirat ca Radu nu a soluționat problema. Apoi, mi s-a spus ca apartamentul respectiv a fost vândut întrucât s-a considerat ca prețul ar fi depășit bugetul alocat pentru așa ceva. Bun. Stimabilul mi-a spus sa găsesc o chirie provizorie pentru părinții mei, pana in Octombrie 2019, pe care o vor suporta ei, pana când se va construi un nou bloc in Florești unde se va găsi un alt apartament. Cu acestea fiind zise, am fost pasat unui alt personaj.

– Cantor Bogdan. Când ma gândesc la el, ma apuca rasul. Nu știe nimic, nu poate face nimic, nu știe de chirie, iar in scurt timp nu a mai răspuns la telefon. Punct.

Iar in final am fost pasat unui alt personaj.

– Tudor Constantea. Dar despre acest episod, revin in curând. Noapte buna și Haide “U”, prieteni”, a mai scris Cimpian Romulus

Bogdan Cantor, angajatul FC Universitatea Cluj, organizator de competiții a răspuns:

Romi sau Dl Cimpian Romulus, chiar nu am vrut sa va raspund pe un site de socializare, deoarece cred ca sunt barbat si v-am sunat de fiecare data cand am fost „laudat” de dvs pe site-urile de socializare. Nu vreau sa discut despre problema familiei dvs si am cele mai mari respecte fata de ea dar as vrea totusi daca arunci vorbe despre mine lumea sa stie , deoarece m-am saturat sa fiu facut in toate felurile de diferiti oameni care poate au sau nu au dreptate….

Eu am o functie in club de subordonare ca si oricare angajat al unei societati si nu de conducere sau decizie ca sa intelegi, ndesi ti-am mai spus asta la telefon …..cand o sa am o functie de conducere cu siguranta o sa-mi asum ce decizii iau si fac … de 2 ori am fost de fata la discutia privind situatia familiei tale , prima oara in parcul Babes si a 2 -a oara la restaurant Chios , in rest nu stiu cand ai fost sa vezi apartamentul ce ai mai vb cu oamenii mentionati mai sus …etc …Eu cat am putut l-am ajutat pe dl Romica chemandu-l in parcul Babes si oferindu-i suma de bani pe care clubul i-o oferea lunar pana in luna Iunie 2018 …In rest chiar nu as vrea sa mai fie folosit numele meu in aceasta discutie .Daca ma pricep sau nu la ceea ce fac eu in club asta ii o alta discutie pe care oricine interesat poate sa vina sa stea 1 zi cu mine sa vada ce fac. …… O zi buna.

Comentarii Facebook