Karolina Pliskova este campioana Transylvania Open WTA 250 - ediția 2024 - FOTO


Karolina Pliskova, fost lider mondial, a câștigat marele trofeu al celei de-a patra ediții a Transylvania Open WTA 250. Sportiva din Cehia a fost cap de afiș al turneului din Cluj și a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiției, o victorie obținută în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Karolina Pliskova: ”Este minunat să câștig al 17-lea titlu, mai ales aici, în România, toată lumea a fost minunată. Aș vrea să revin aici. A fost un meci bun și o săptămână foarte bună. Acest turneu mi-a dat încredere pentru următoarele turnee”.

În cele cinci meciuri jucate de Karolina Pliskova la Cluj nu a pierdut niciun set și a pierdut doar 28 de game-uri. Toate victoriile ei au fost obținute în două seturi. Pliskova a jucat la Cluj cu Sinja Kraus, Camila Osorio, Sara Errani, Harriet Dart și Ana Bogdan. Ultimul trofeu câștigat de jucătoarea din Cehia a fost în 2020, la Brisbane.

TO_8.jpeg

Karolina Pliskova: ”Anul trecut a fost dificil pentru mine. Am suferit niște accidentări și nu am avut atât de multe victorii. Sigur, dacă joci doar la turneele mari e dificil pentru că sunt jucătoare foarte bune în primul și al doilea tur. Așa că am zis să mă îndrept spre un turneu mai mic, deși nu a fost deloc un turneu ușor. A fost un tablou puternic”.

Chiar dacă nu a câștigat finala, Ana Bogdan a reușit să aducă emoții pozitive publicului din România toată săptămâna. Jucătoarea din România a avut parte de meciuri grele și a reușit să o elimine din competiție pe favorita numărul 1 a turneului, Arantxa Rus.

Ana Bogdan: ”Le mulțumesc mult fanilor. Am trăit o săptămână incredibilă aici. Mi-au arătat atât de multă iubire și mi-au transmis atât de multă energie încât nu am cuvinte să le mulțumesc. Aș vrea să privesc partea plină a paharului și să mă gândesc la momentele în care mi-am depășit multe limite în aceste zile și chiar sunt recunoscătoare pentru munca pe care am depus-o ca echipă și pentru ce am realizat în aceste ultime săptămâni. E doar început de drum și, cu siguranță, dacă voi munci în continuare la fel, va fi un drum lung și frumos pentru noi”.

Americancele Caty Mcnally și Asia Muhammad au câștigat finala la dublu, disputată cu Harriet Dart și Tereza Mihalikova (6-3, 6-4). Cele două au jucat pentru prima oară împreună. 

Caty Mcnally: ”Pentru mine este al doilea turneu de dublu după o pauză de 6-7 luni, așa că este grozav că am reușit să avem o săptămână productivă aici. Transylvania Open este un turneu minunat și sper să revin anul viitor”.

Asia Muhammad: ”A fost minunat să joc cu Caty, este o jucătoare foarte bună și ne completăm reciproc. Ne bucurăm că am câștigat titlul”.

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au joacat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

TO_1.jpegTO_2.jpegTO_3.jpegTO_4.jpegTO_5.jpegTO_6.jpegTO_7.jpeg

Comentarii Facebook