JO 2012: România a dat cu piciorul în baltă înainte de începerea competiţiei

 

Un incident mai puţin plăcut pentru ţara noastră a avut loc la Londra, unde cei patru voluntari români, selectaţi de Comitetul de Organizare, au fugit cu tot cu telefoane şi echipament cu doar o zi înainte ca "tricolorii" să ajungă la Londra, informează prosport.ro

Aceştia au fost aleşi de Comitetul de Organizare a JO care a selectat voluntari pentru toate delegaţiile care sunt prezente la Olimpiada de la Londra. Cunoaşterea limbii respectivei ţări a constituit un punct de plecare, dar nu neapărat o condiţie esenţială. Pentru delegaţia noastră au fost selectaţi patru români stabiliţi în zonă, un francez cunoscător al limbii ce se vorbeşte la noi şi un englez de origine indiană. Toţi au fost îmbrăcaţi din cap până în picioare, au primit telefoane mobile şi cartele gratuite pentru transportul în comun, potrivit ProSport.

"A fost un moment penibil. Pentru noi, asistenţii sunt materia primă. Fără ei nu putem face nimic într-un oraş unde se circulă pe partea stângă, un oraş pe care nu ajungi să-l cunoşti într-o viaţă, darmite într-o săptămână. Efectiv ne-a destabilizat", a declarat şeful de misiune al României la Londra, Andu Epuran.


Cei patru se numesc Larisa Mihoreanu, Cătălin Popi, George Rădoi şi Igor Cojuşnean. Comitetul de Organizare deja le-a găsit înlocuitori, patru englezi ajutându‑i acum pe bază de voluntariat pe sportivii români.

 

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook