Iuliu Muresan: Era normal ca U Cluj sa nu aiba drepturi exclusive pe Cluj Arena


Presedintele CFR Cluj, Iulius Muresan, a declarat ca era normal ca U Cluj sa nu aiba drepturi exclusive de jos pe Cluj Arena si il felicita pe consilierul UDMR care a propus scoaterea acestui lucru din contract.

"De ce sa aiba dreptul exclusiv, pentru ca nu au facut ei stadionul? Nu l-au construit ei si in adresa trimisa noua de Consiliul Judetean Cluj ne-a spus ca putem juca meciuri internationale, deci acest punct din contract este absurd. Nici nu trebuia inclus acolo. Este o chestiune de principiu care a fost adoptata si il felicit pe consilierul UDMR", a declarat Iuliu Muresan.

"E o problema de management simpla si ca principiu nu era corect sa se intample asa ceva. Pot solicita eu acest lucru, drept exclusiv de joc, pentru ca stadionul din Gruia noi l-am construit. U Cluj este o simpla chiriasa pe Cluj Arena si nu poate sa emita astfel de pretentii", a declarat presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan.

In privinta chiriei solicitate U Cluj, 15.000 de euro pe luna, Muresan a declarat ca aceasta este normala. "E mare stadionul si chiria de 7.500 de euro pe meci mi se pare normala. Avand in vedere ca toate cheltuielile sunt estimate la 60.000 de euro pe luna nu ma mira, pentru ca sunt lucruri care trebuie sa mearga non-stop. Sunt multe becuri, multe utilaje, curent, apa, angajati care trebuie platiti", a mai adaugat Iuliu Muresan.

Presedintele CFR Cluj a spus ca si pe arena din Gruia chelutielile se lunare apropie de aceasta valoare. "Pe noi ne costa numai salariile la 50 de muncitori foarte multi bani si avem si terenul de antrenament. Nu chiar la suma asta de la Cluj Arena, dar ne apropiem. E foarte greu sa faci un stadion asa de mare rentabil si trebuie sa il inchiriezi mult ca sa scoti 60 de mii de euro. Sa faci tot timpul concerte si intalniri religioase, alte spatii sa fie inchiriate permanent. Va fi greu de gestionat pentru ca nu poti sa te atingi de gazon, care este din iarba si se distruge usor", a mai spus Iuliu Muresan.

Consilierii Judeteni au aprobat astazi in unanimitate contractul de inchiriere a Cluj Arena catre Universitatea Cluj, dar a fost eliminata prevederea ca echipa are dreptul exclusiv de a folosi stadionul.

 

Vezi si...

U Cluj va juca pe Cluj Arena! Consilierii judeteni au votat contractul VIDEO

Comentarii Facebook