ITIA este obligată de TAS să-i plătească despăgubiri Simonei Halep


Simona Halep (32 de ani) a câștigat la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) procesul cu ITIA (Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului), iar acum are de luat despăgubiri.

Românca a fost suspendată 4 ani pentru dopaj cu Roxadustat și iregularități în pașaportul biologic. Halep a contestat deciza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și a câștigat.

Suspendarea i-a fost redusă de la 4 ani la 9 luni.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) este obligată să plătească Simonei Halep o sumă de 20.000 de franci elvețieni (aproximativ 20.800 euro), contribuție pentru onorariile sale legale și alte cheltuieli suportate în legătură cu aceste proceduri de arbitraj”, se arată în comunicatul emis de TAS.

Simona Halep este deja suspendată de 17 luni și poate reveni direct pe teren. Primul turneu la care poate participa este chiar Miami Open, în perioada 19 - 31 martie 2023, dar numai cu wildcard. Dacă organizatorii nu îi oferă această invitație specială, românca trebuie să o ia de jos și să câștige puncte în turnee mici pentru a se putea califica.

Banii pe ITIA trebuie să îi achite româncei sunt nesemnificativi față de calvarul prin care a trecut și pierderile înregistrate. Oricum, Simona Halep a dat în judecată firma canadiană Quantum Nutrition, care a produs pudra de colagen contaminată cu Roxadustat.

Simona Halep cere daune de 10 milioane de euro de la Quantum Nutrition.

Simona Halep poate reveni la tenis. TAS i-a redus redus suspendarea și poate reveni de mâine pe teren

Comentarii Facebook