Halep riscă să piardă locul 1 mondial, după ce a fost învinsă de Serena Williams


Simona Halep poate pierde primul loc în clasamentul WTA, la finalul turneului de Grand Slam Australian Open, după aproape doi ani în care a dominat clasamentul mondial. Astfel, românca poate ajunge pe locul 4.

În 2018, la Australian Open, Simona Halep a ajuns până în finala competiţiei, pe care a pierdut-o în faţa jucătoarei Carolina Wozniacki, scor 7-6, 3-6, 6-4. În ediţia din acest an, locul unu în ierarhia mondială a pierdut în optimi, în faţa Serenei Williams, în trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4, conform Mediafax.

Astfel, în urma eliminării, Halep va pierde 1060 de puncte în clasamentul WTA, diferenţa dintre ce a obţinut anul trecut pentru calificarea în ultimul act şi retribuţia pentru optimea de la Australian Open 2019.

Simona are emoţii în ceea ce priveşte rămânerea în fruntea clasamentului. Naomi Osaka şi Petra Kvitova o pot detrona dacă vor ajunge în semifinale la Australian Open, în timp ce Elina Svitolina şi Karolina Pliskova pot prelua fotoliul de lider dacă ajung în ultimul act al turneului de Grand Slam.

Iată care sunt meciurile din sferturile de finală de la Australian Open:

Serena Williams - Karolina Pliskova

Naomi Osaka - Elina Svitolina

Petra Kvitova - Ashleigh Barty

Anastasia Pavlyuchenkova - Danielle Rose Collins

Comentarii Facebook