Miercuri 24 Aprilie

Grecii au dat dovadă de fair-play. România a fost aproape să piardă calificarea la masa verde


România a fost aproape să piardă calificarea la CM 2014 la masa verde, din cauza unei erori apărute pe lista cu jucători. Directorul tehnic al echipei naționale a Greciei, Takis Fyssas, a observat greșeala din timp și a anunțat oficialii FIFA.

"Avem un protocol să anunțăm primul 11 la stadion și nu la hotel. Așa că am verificat imediat ambele echipe, am văzut că avem un lot advers cu 23 de nume, iar Michael Tsapidis a observat că portarul României, Tătărușanu, care se antrenase de dimineață, nu mai era pe foaie. Așa că i-am informat rapid pe președintele Federației noastre și pe antrenor. I-am întrebat dacă să le spunem și românilor, dar și reprezentanților FIFA despre eroarea apărută. Președintele și antrenorul au decis să le spunem înainte de meci pentru a repara greșeala, nimeni nu a zis să terminăm meciul la masa verde, pe baza acelei foi", a povestit Takis Fyssas, potrivit publicației elene newsit.gr, citat de DigiSport.

Fyssas povestește că oficialii români au pus capul în pământ și s-au scuzat spunând că nu au observat și au mai pus un portar pe listă.

"S-ar putea spune că trebuia să beneficiem de acea greșeală și să îi denunțăm, dar am hotărât să nu facem asta și să ne calificăm pe teren. Dacă îi denunțam, observatorul FIFA și-ar fi pierdut locul de muncă, pentru că el trebuia să vadă greșeala aceea. L-am întrebat într-o discuție înainte de meci pe observatorul FIFA despre cei doi portari și a fost surprins, iar oficialii români au pus capul în pământ, au spus că nu au văzut și au mai pus un portar pe listă. Oamenii din echipa României ne-au mulțumit. Observatorul FIFA a spus că a fost onorat de fair-play-ul nostru", a continuat oficialul elen.

"Dacă pierdeam calificarea, am fi regretat că nu am beneficiat de acea greșeală ca să câștigam la masa verde? Răspunsul nu este simplu. Nu pot nega că nu m-am gândit la asta. Am fi regretat dacă pierdeam calificarea, iar în țară oamenii ar fi fost foarte nemulțumiți. Mi-a trecut prin cap la meciul al doilea că putem pierde și vom regreta ceea ce făcusem la primul pentru că, dacă nu ne calificam, poate îmi pierdeam slujba, însă eu mă simt bine pentru că am fost corect", a încheiat Fyssas.

Comentarii Facebook