Gazonul de pe Cluj Arena nu va fi schimbat până în 2023, când va avea loc la Cluj o grupa din Campionatul European


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a spus că până în 2023 nu se pune problema schimbării gazonului de pe Cluj Arena, pentru că nu sunt bani.

Clujul va găzdui în 2023 o grupa din Campionatul European, iar Cluj Arena va avea un gazon nou, ”cel mai probabil hibrid”.

”În 2023 vom găzdui o grupă din Campionatul European. În toamna lui 2022 - primăvara lui 2023 atunci va trebui să avem o schimbare de gazon cu ceea ce solicită normativele FIFA - UEFA.

Vom schimba gazonul atunci. Până atunci nu mizați pe o schimbare de gazon, pentru că nu vom reuși să schimbăm gazonul în 2021, pentru că nu sunt resurse.

Societatea care fac mentenanță va trebui să facă operațiunile de regenerare. Untold, dacă se va organiza va remedia stricăciunile.

Nu cred că vom avea resurse financiare, dar vom discuta anul viitor mai exact”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acesta a spus că speră ca festivalul Untold să aibă nevoie de stadion și să fie făcute reparații la gazon. ”Probabil că vom pune gazon hibrid. Va trebui să ne conformăm dacă UEFA a acceptat. Ne bucurăm că investiția în stadion se justifică. Am organizat campionate de atletism, care nu au fost foarte mediatizate, dar au adus imagine Clujului. Am făcut singurul stadion cu pistă și am putut să organizăm competiții de atletism. Mă bucur că nu am cedat presiunilor suporterilor și am ame ajat și pista de atletism. Suporterii voiau în mod justificat să aibă tribunele aproape de gazon, dar a fost o investiție pentru toate sporturile”, a mai spus Alin Tișe.

Propunerea de schimbare a gazonului a fost făcută de un consilier județean, care a spus că U Cluj va promova în 2021 și va avea nevoie de un teren mai bun.

Comentarii Facebook