Gabriela Ruse a eliminat-o pe Parks, favorita doi de la Transylvania Open! S-a înregistrat cel mai rapid serviciu din istoria tenisului feminin


Gabriela Ruse, locul 188 WTA, a reușit un meci mare în fața americancei Alycia Parks, locul 54 WTA, a doua favorită a turneului de la Cluj. Scorul a fost 6-2, 1-6, 6-4 pentru româncă.

În timpul meciului, Alycia Parks a trimis o minge din serviciu cu 220 km/h, egalând recordul deținut de Georgina Garcia-Perez. Pe locul al doilea în această ierarhie se află Aryna Sabalenka (Belarus), al cărei serviciu a atins 214 km/h.

Românca nu s-a speriat de serviciul recepționat și a reușit să câștige meciul. Gabi a revenit de la 0-3 în setul decisiv (dublu break). Și a câștigat ultimele patru game-uri ale meciului.

Nu am cuvinte să exprim ce simt în acest moment. Vreau să le mulțumesc celor din sală. Sunt foarte emoționată și fericită. Această victorie a însemnat extrem de mult și orice s-ar întâmpla, sunteți extraordinari!”, a declarat Gabriela Ruse, care în optimile de finală o va întâlni pe Anna Bondar (Ungaria, 116 WTA).

Gabriela Ruse este a patra jucătoare din România care merge în optimi la Transylvania Open, alături de Miriam Bulgaru, Patricia Țig și Ana Bogdan. După ce luni, în prima zi, Miriam Bulgaru a trecut de turcoaica Ipek Oz cu 7-5, 6-3, iar Patricia Țig a învins-o pe Martha Matoula (Grecia) cu 6-4, 6-7(5), 6-3, Ana Bogdan a dispus, marți, în minimum de seturi de Viktoriya Tomova, scor 6-4, 6-1.

Comentarii Facebook