FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor. Cel mai nou nume care se va alătura „studenților” în Liga 1


FC Universitatea Cluj anunță un nou transfer pentru sezonul din Liga 1, după ce s-a reunit marți seară. Marius Briceag (30 de ani), un fundaș stânga cu peste 130 de meciuri în Liga 1 și care are în palmares o Cupă a României este noua achiziție a Universității. 

Marius Briceag a crescut la centrul de copii și juniori de la FC Argeș. A debutat pentru prima echipă a piteștenilor în sezonul 2011/2012 al Ligii a II-a. A strâns 48 de meciuri în tricoul lui FC Argeș, după care a semnat cu CSM Râmnicu Vâlcea. A petrecut un an și jumătate la Vâlcea, perioadă în care a bifat 47 de meciuri în Liga a II-a. În ianuarie 2015, acesta a fost transferat de Universitatea Craiova, echipă la care a bifat primele meciuri de Liga 1, debutând într-o victorie cu Pandurii Târgu Jiu, pe 23 februarie 2015. În prima jumătate de sezon alături de olteni a strâns opt prezențe, după care a jucat sub formă de împrumut la FC Voluntari în stagiunea 2015/2016. Pentru ilfoveni a bifat 16 meciuri, scrie fcucluj.ro. 

marius.png

A revenit la Craiova un an mai târziu, de această dată impunându-se ca titular pe postul de fundaș stânga. În sezonul 2016/2017 a jucat în 27 de meciuri în toate competițiile, fiind integralist în 26 dintre acestea. Ascensiunea sa a continuat și în anul următor, care a adus încă două momente de subliniat în cariera noului jucător al Universității Cluj. La începutul sezonului 2017/2018, Marius Briceag debuta în cupele europene, în dubla celor de la Universitatea Craiova cu AC Milan din preliminariile Europa League. La sfârșitul acelui sezon, fundașul stânga își trecea în palmares și primul trofeu, câștigând Cupa României după o finală cu FC Hermannstadt, notează sursa citată. 

Marius Briceag a strâns în total 84 de meciuri, cu 1 gol marcat și cinci pase decisive la Universitatea Craiova. Pe 10 august 2020, a fost oficializată mutarea la FCSB. Înaintea de a juca din nou sub formă de împrumut la FC Voluntari, acesta a jucat în opt meciuri pentru formația roș-albastră. Tot pentru ilfoveni a jucat și în sezonul 2021/2022. A jucat în 32 de partide în ultima ediție de campionat.

Comentarii Facebook