EXCLUSIV Walter continuă cu ŞMENURILE la U CLuj. Vezi cum s-a grăbit să transfere GRATUIT un jucător de 500.000 de euro


Cu o zi înainte de a intra în insolvenţă, Universitatea Cluj l-a cedat GRATUIT pe jucătorul Paraskevas Christou la Pandurii Târgu Jiu. Actele de transfer au fost întocmite în data de 5 februarie 2013, iar Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvenţa în data de 6 februarie.

Lichidatorul judiciar Horia Ţiril a cerut Tribunalului Comercial Cluj, care supraveghează procedura de reorganizare judiciară, anularea contractului prin care jucătorul Paraskevas Christou a fost cedat cu titlu gratuit la Pandurii Târgu Jiu.

Manevra cu jucătorul Paraskevas Christou, care valorează pe bursa jucătorilor de fotbal ”Transfermarkt”, suma de 500.000 de euro, este identică cu acţiunile lui Walter Buşcă cu privire la transferul lotului de fotbal al lui U Cluj la Petrolul Ploieşti.

În cererea înaintată la Tribunalul Comercial Cluj, lichidatorul judiciar acuză graba de a-l transfera pe Paraskevas Christou la Pandurii Târgu Jiu, cu o zi înainte de decizia justiţiei prin care U Cluj a intrat în insolvenţă. De altfel, Ţiril a refuzat să semneze documentele de transfer, în calitate de administrator judiciar.

Potrivit surselor noastre, Liga Profesionistă de Fotbal le-a cerut celor de la Pandurii Târgu Jiu să obţină toate documentele legale înainte de a-l legitima pe Paraskevas. Printre aceste documente legale se numără şi semnătura lui Ţiril, care a refuzat să semneze. Aceleaşi surse au mai declarat că lichidatorul judiciar a fost presat de acţionarii lui U Cluj să semneze documentul de transfer, lucru care nu s-a întâmplat nici azi.

Paraskevas Christou este jucător în echipa naţională a Ciprului şi este un jucător de bază al lotului Universităţii Cluj.

Încheierea unui acord de transfer cu TITLU GRATUIT a jucătorului apare ca o modalitate de fraudare a drepturilor creditorilor în procedura pendinte, doctrina şi jurisprudenţa subliniind fără putinţă de tăgadă că o astfel de operaţiune, desfăşurată în condiţii de preţ insuficient sau gratuit, cu grabă exagerată de întocmire a actului şi cu un dezechilibru evident între prestaţia părţilor, îndeplineşte toate condiţiile legale, relative la anularea transferurilor frauduloase, scopul comun al creditorilor fiind reprimarea fraudei debitorului”, se arată în plângerea trimisă către Tribunalul Comercial Cluj, de către lichidatorul judiciar Horia Ţiril.

Pe lângă anularea actelor de transfer, Tribunalul Cluj mai trebuie să judece şi o pretenţie financiară legată de faptul că Universitatea Cluj nu se poate bucura de serviciile jucătorului Paraskevas Christou. Suma acestor despăgubiri se ridică la 30.000 de euro/etapă şi cum mai sunt de jucat aproximativ 15 etape, suma cerută de lichidator, ca pretenţii, fiind de 500.000 de euro.

Dacă Paraskevas Christou nu se va întoarce la U Cluj, cei de la Pandurii Târgu Jiu ar putea să fie obligaţi de Tribunalul Comercial Cluj să achite suma de 500.000 de euro, reprezentând valoarea de transfer a jucătorului.

 

FOTO: GSP.ro

Comentarii Facebook