UDMR face plângere penală împotriva suporterilor care au ars la Cluj steagul Ungariei

 

UDMR a anunțat că va face plângere penală împotriva suporterilor FC Rapid, care au aprins un steag al Ungariei la meciul cu CFR Cluj.

 

UDMR va intenta plângere penală împotriva suporterilor echipei Rapid care, la meciul de fotbal de luni cu CFR 1907 Cluj, au dat foc steagului Ungariei şi a depus un denunţ cu autor necunoscut la Poliţie şi Federaţia Română de Fotbal. În plângerea penală adresată procurorilor clujeni este invocat articolul 317 al Codului Penal, conform căruia instigarea la discriminare, la ură pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, a precizat secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter

 

Kovacs a invocat în plângerea trimisă la Poliţia Română articolele 10 şi 20 ale Legii nr. 4/2008, care interzic suporterilor la competiţiile sportive să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea ori scandarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare împotriva celorlalţi spectatori.

 

De asemenea, în baza aceleiaşi legi, monitorii de securitate care supraveghează comportamentul spectatorilor trebuie să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate acestea”, a mai spus secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter.

 

Rapidiștii au incendiat steagul Ungariei la meciul cu CFR Cluj și s-au lăudat pe Facebook! Ce scrie presa din Ungaria - FOTO

Comentarii Facebook