Emil Boc a dat SUPER vești despre vânzarea U Cluj, în emisiunea Știri de Cluj LIVE

 

Primarul Emil Boc a făcut un anunț care îi va înflăcăra pe suporterii U Cluj, vehiculând un termen de ordinul zilelor până când echipa va fi vândută de tandemul Florian Walter - Ioan Mărginean. Dezvăluirea a fost făcută în emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, de la ora 19.00.

 

Vezi AICI întreaga emisiune.

 

Partea plină a paharului este că sunt oameni interesați de U Cluj. Adică sunt investitori care doresc achiziționarea pachetului de acțiuni de la U Cluj. Pentru mine este cea mai importantă veste. De la ideea că nimeni nu dorește să vină la U Cluj am evoluat acum. Eu, personal, am discutat cu trei investitori mari interesați de preluarea Universității Cluj, din care doi străini și unul din România. Din nefericire niciunul din Cluj. Asta este marea mea insatisfacție la nivel personal. Parcă mă roade să văd că totuși niciun clujean nu e interesat”, a declarat Emil Boc.

 

Un cititor i-a adresat primarului Emil Boc o întrebare, spunându-i să scape orașul de investitorii care parazitează acum echipa: ”Are dreptate. Eu înțeleg suporterii și nu i-am condamnat pentru faptul că au ieșit în stradă, și-au exprimat necazurile, sunt vocali, pentru că, într-adevăr, Universitatea Cluj este sufletul fotbalistic al orașului. Ne place, nu ne place asta e realitatea. U Cluj reprezintă sufletul fotbalistic al orașului. Eu am crescut cu U Cluj în suflet. Nu pot să spun că nu sunt un suporter al U Cluj. Nu înseamnă că nu respect performanța celor de la CFR Cluj, pe care îi apreciez și le doresc succes în Cupele Europene. N-am niciun fel de probleme în a le recunoaște performanța. Dar nu pot să spun că nu îmi pasă de U Cluj. Îmi amintesc, prin 1983, când plângeam pe stadion când au luat gol de la Bacău și am căzut în divizia B. Eram licean. Am crescut cu U Cluj. Prietenii mi-au insuflat iubirea față de U Cluj. Mă doare că nu am reușit ca și primar să conving un om de afaceri sau un grup să investească la U Cluj. Este motivul meu de insatisfacție”.

 

Despre investitorii germani care au fost miercuri la Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că este încrezător că vor prelua echipa. ”Eu am avut o discuție bună și consistentă cu nemții care au venit interesați de preluarea clubului. Mi s-au părut extrem de serioși și de competenți. Bine întenționați și de doritori. Depinde acum de modul în care evoluează negocierile cu conducerea clubului pentru problemele financiare, pentru că vreau să știți că e vorba de milioane de euro în joc. Nu e vorba de bani mărunți. Acolo se pune problema unor importante sume de bani, milioane de euro, pentru plata unor datorii mai vechi, pentru achitarea datoriilor față de bugetul de stat și pentru plata în continuare a cheltuielilor de funcționare a clubului și a jucătorilor. 

 

Vreau să știți că nu este vorba de bani puțini în joc. Eu sunt optimit în ceea privește găsirea acestei soluții pentru Universitatea. Dacă în faza anterioară mă declaram doar oarecum încrezător că vom găsi un investitor, acum pot să spun că sunt șanse reale să se adjudece spre unul dintre investitorii care doresc preluarea Universității Cluj în perioada următoare. Cel târziu până la mijlocul sau sfârșitul săptămânii viitoare. Asta este partea bună, că sunt oameni interesați de Universitatea Cluj. Sunt negocieri intense și avansate cu mai multe echipe, oameni de afaceri, care doresc preluarea clubului și cred într-o soluție favorabilă săptămâna viitoare”, a mai spus Emil Boc.

 

Cumpărătorii U Cluj au vizitat Cluj Arena. Ioan Mărginean amenințat de suporteri: ”Avem cinci investitori la U Cluj” - VIDEO

Comentarii Facebook