Dragomir vrea pedepse drastice pentru scandările rasiste


Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunțat sancțiuni drastice pentru echipele ai căror suporteri vor mai face scandări rasiste sau xenofobe, asemenea meciului de duminică, disputat între Astra Giurgiu și Dinamo, când fanii dinamoviști au strigat "afară cu ungurii din ţară".

"Atrag atenţia tuturor cluburilor cu acel caz de la Giurgiu, cu ieşirile acelea xenofobe, lipsite de respect vizavi de o ţară prietenă. Va duce la mari suspendări, la interzicerea galeriilor de a însoţi echipele în deplasare, dar şi acasă. Orice fel de manifestaţie similară celei de la Giurgiu, va duce la sancţiuni foarte drastice, cu suspendări de ordinul anilor, nu etapelor. Şi amenzi nu mai vorbesc. Cluburile intră singure în faliment datorită amenzilor pe care le vor primi din cauza acestor huligani. Din cauza lor pot duce România într-un haos politic extraordinar. Nu se poate ce s-a întâmplat la Giurgiu, este fără precedent. Să vedem cum îi găsesc organele abilitate pe cei care au ajuns la astfel de gesturi. Matei va fi sancţionat conform regulamentului. Pentru cartonaş, pentru că nu ştie nimeni ce a aplaudat, nu a zis nimic din gură", a declarat Dragomir, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Spre sfârșitul celei de-a doua reprize, Cosmin Matei a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat de arbitrul Istvan Kovacs, pentru că i-a aplaudat pe suporterii care scandau împotriva minorităţii ungare.

"Nu am nicio treabă cu arbitrul Istvan Kovacs. Sunt şocat! Numai el ştie de ce m-a eliminat. A coborât un copil din galerie şi m-a încurajat, iar eu l-am aplaudat", a spus Matei, la DigiSport, la finalul partidei.

Comentarii Facebook