Miercuri 24 Aprilie

Cupa Mondială ar putea fi în pericol din cauza unui arbitru român


Campionatul Mondial ar putea fi în pericol, iar de vină pare să fie arbitrul român Ovidiu Hațegan.

Mijlocașul echipei Mannchester City, Yaya Toure, amenință că jucătorii de culoare ar putea boicota Cupa Mondială din 2018, din Rusia, după ce acesta a fost victima unor scandări rasiste în timpul meciului cu ȚSKA Moscova.

"Dacă nu suntem încrezători că nu vor exista astfel de acţiuni, nu vom merge la Cupa Mondială", a declarat Toure, conform Mediafax.

Directorul executiv al organizaţiei antidiscriminare "Fotbal împotriva rasismului" (FARE), Piara Powar, este de părere că un posibil boicot al jucătorilor este complet îndreptățit.

"Yaya Toure este îndreptăţit să ridice ameninţarea ca jucătorii africani sau de origine africană să nu meargă la Cupa Mondială din 2018. Fără ei nu va fi o Cupă Mondială în Rusia. Eu nu i-aş condamna, în zilele noastre jucătorii sunt cea mai puternică forţă şi dacă nu vor merge acolo, nu va fi o Cupă Mondială sau va fi una fără sens", a spus Piara Powar.

UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei ŢSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmând să fie analizat la 30 octombrie.

 

Toure spune că l-a informat pe arbitrul  Ovidiu Haţegan despre scandările care îl vizau, dar acesta nu a luat nicio măsură
.



Comentarii Facebook