Cum se prezintă gazonul de pe Cluj Arena înainte de meciul cu Danemarca

 

Cluj Arena va găzdui peste două săptămâni meciul de fotbal dintre România şi Danemarca.

 

Reprezentanţii Direcţiei de administrare şi exploatare a Stadionului ”Cluj Arena“ din cadrul Consiliului Judeţean Cluj fac lucrări pentru ca terenul să fie pregătit la ora începerii partidei din calificările pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia 2018 terenul să se prezinte în cele mai bune condiţii şi să permită punerea în valoare a calităţilor tehnice ale jucătorilor. 

 

În acest context, beneficiind şi de condiţiile meteo extrem de favorabile din ultima perioadă, gazonul se reface într-un mod cât mai natural după sezonul rece, fără a se apela la lucrări de regenerare forţată a ierbii prin supraînsămânţări şi fertilizări rapide precum şi fără a se recurge la sistemul de încălzire a terenului. 

 

Angajații Direcției fac lucrări de fertilizare a gazonului, urmând ca până în ziua meciului să mai fie derulate încă două astfel de operaţiuni. Totodată, pentru a preîntâmpina efectul temperaturilor mai scăzute din timpul nopţii, gazonul este acoperit cu o folie care are rolul de a-l izola termic şi de a îl proteja. De asemenea, tot în vederea oferirii unor condiţii optime de joc, în perioada imediat următoare va fi schimbat gazonul afectat din faţa porţilor, respectiv cel din zona careului mic al portarului.  

 

Îi asigur pe această cale pe toţi iubitorii fotbalului, pe cei care vor fi în tribune în ziua meciului şi, mai ales, pe jucătorii şi oficialii celor două echipe reprezentative, că vor găsi pe Cluj Arena condiţii ideale de joc. Stadionul emblemă al Clujului şi al întregii Transilvanii este deja pregătit pentru un regal fotbalistic iar eforturile noastre menite să asigure un gazon de cea mai bună calitate vor continua cu aceeaşi intensitate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Comentarii Facebook