Cluj Arena, farfuria zburatoare a Clujului - Galeri FOTO impresionanta

 

Stadionul municipal Cluj Arena, finalizat in proportie de 98%, este deja unul dintre simbolurile orasului. Vizibil din toate punctele inalte ale urbei, stadionul va reprezenta o veritabila atractie turistica.

 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a anuntat ca stadionul va fi terminat pana la finele lunii septembrie, pentru a putea gazdui cel mai important eveniment din toamna, Zilele Cluj Arena, care vin cu concertele Scorpions, Smokie si cu meciul de inaugurare jucat de U Cluj contra celor de la Kuban.

 

Stadionul a costat 36 de milioane de euro, fara TVA, si va avea 30.000 de locuri. "S-au montat aproximativ 25.000 de scaune. Mai sunt 5.000 de montat. Ele sunt livrate aproape in totalitate. De asemenea, la pista de atletism s-au turnat cele doua straturi de asfalt si in 10 zile va fi turnat tartanul final si partea de interior este gata. La partea de finisaje, mai este de lucru la restaurante, dar si la partea de finisaje ne apropiem de final si mai avem o luna si jumatate de lucru", a declarat presedintele CJ Cluj, Alin Tise.

 

Investitia a fost demarata in vara anului 2009 si noua arena a facut uitat vechiul "templu", pe care Universitatea Cluj si-a cladit istoria (Vezi FOTO).

 

Stadionul rivalizeaza cu National Arena din Bucuresti si, ca design, se aseamana cu celebrul stadion Allianz Arena din Munchen.

 

Arena este acoperita cu o tabla speciala care isi va schimba culoarea in functie de lumina de afara si va avea si o pista de atletism pentru a permite desfasurarea a cat mai multor competitii.

 

Fiind un stadion cu pretentii, conform normelor UEFA, va avea si loje VIP, care vor putea fi inchiriate de diferite societati, in urma unei licitatii care va fi facuta de firma care va administra arena. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a anuntat ca licitatia va porni de la 10.000 de euro pe an pentru lojele centrale si suma va descreste pentru cele cu o vizibilitate mai redusa.

 

Societatea care va administra stadionul va fi infiintata in luna septembrie, in urma unei hotararii a alesilor judetului, care vor trebui sa stabileasca si care vor fi costurile de inchiriere. Alin Tise a mentionat totusi ca, la o prima analiza, inchirierea stadionului pe doua ore va costa 7.000 de euro, bani care vor fi folositi pentru intretinere si plata utilitatilor.

 

Pe noua arena va evolua echipa Universitatea Cluj, dar si rivala din Gruia, prin patronul Arpad Paszkany, si-a manifestat intentia de a juca pe stadion. Presedintele CJ Cluj a anuntat ca acest interes va fi analizat.

 

"O vom analiza si vom avea o discutie cu patronul CFR -ului, care este plecat acum, si dupa ce se va intoarce voi discuta si aceasta cerere cu domnul Paszkany, dupa care vom avea un raspuns ofical", a declarat Alin Tise.

Comentarii Facebook