Marti 16 August

CFR Cluj își sfidează propria contabilitate. Are o campanie de transferuri impresionantă, dar nu-și plătește la timp jucătorii


Situație de neînțeles la CFR Cluj, Campioana are cea mai bună campanie de achiziții dintre toate echipele din Liga 1, însă nu își plătește la timp jucătorii. 

Clujenii își sfidează propria contabilitate și continuă să-și îmbunătățească lotul. Clujul a intrat în negocieri cu Niță, portarul titular al naționalei, pe care Sparta Praga îl lasă să plece liber.CFR a raportat o datorie de 26 de milioane de euro în bilanțul înregistrat pentru anul 2021 și tot nu reușește să plătească la timp salariile jucătorilor, dar își păstrează și în vara aceasta comportamentul pe care l-a avut pe piața transferurilor din momentul în care Ioan Varga i-a devenit proprietar. Adică investește în continuare cel mai mult și realizează achizițiile cele mai importante, scrie GSP

Cea mai recentă țintă a vișiniilor o constituie Florin Niță, portarul titular al echipei naționale. El se mai află sub contract cu Sparta Praga pentru încă un an, dar va schimba sigur și clubul, și campionatul în vara aceasta. După o perioadă în care fusese om de bază la Praga, Niță a ajuns în conflict cu antrenorul și cu conducerea și a pierdut postul. I-a devenit clar că nu va mai apăra acolo și își dorește să plece, iar Sparta are același interes, să-l lase liber și să economisească astfel salariul pe care ar trebui să i-l achite de-a lungul sezonului următor, notează sursa citată. 

Florin e plătit cu 700.000 de euro anual în Cehia, o sumă pe care nici măcar CFR nu ar putea să i-o ofere. Vișiniii îl pot atrage însă cu un contract pentru un termen mai lung, pentru doi sau pentru trei ani.

Negocierile pentru Niță nu reprezintă singura dovadă că vișiniii continuă să investească, ignoră datoriile pe care le-au acumulat. Ei l-au cumpărat pe Jefte Betancor, cel mai bun atacant străin din campionat, un fotbalist pe care l-ar fi vrut și Becali la CFR.

Singura cale prin care Varga ar putea să-și mai ia înapoi din banii pe care i-a injectat în fotbal și să-și stabilizeze clubul ar fi o calificare în grupele Champions League. De acolo, societatea ar încasa mai mult de 20 de milioane de euro și, cu expunerea în cea mai bună competiție din Europa, ar putea să mai obțină și alte venituri din vânzarea unor jucător, potrivit GSP. 

Foto: Facebook CFR

Comentarii Facebook