Duminica 28 Aprilie

Ce spune regulamentul despre penalty-ul din marele derby FCSB – CFR Cluj. Verdictul celei mai controversate faze de pe stadionul Ghencea


FCSB a reușit să învingă CFR Cluj, cu scorul de 1-0, într-un derby intens disputat pe Stadionul Ghencea. La finalul partidei, Andrea Mandorlini a reclamat penalty-ul dictat de Marcel Bîrsan în favoarea roș-albaștrilor și a amintit că în urmă cu două minute ca Andrea Compagno (27 ani) să fie faultat Lovro Cvek (28 ani), CFR Cluj trebuia să beneficieze de o lovitură de pedeapsă la presupusul henț al lui Joyskim Dawa (27 ani).

Numai că, regulamentul îl contrazice pe antrenorul CFR-ului, pentru că la faza în care mingea l-a lovit pe Joyskim Dawa în mână nu trebuia să se dicteze lovitură de la „11 metri”. Asta pentru că balonul a ricoșat în mâna fundașului central de la FCSB dintr-o altă zonă a corpului, scrie prosport.ro.

S-ar fi acordat penalty pentru CFR dacă Joyskim Dawa ar fi avut mâna într-o poziție nefirească, ridică mult față de corp.

În timp ce, la faza petrecută în careul lui Răzvan Sava (21 ani), când Andrea Compagno a obținut penalty-ul care a decis partida, faza este interpretabilă, iar în acest caz, regulamentul îi dă credit arbitrului. Spre exemplu, Gabi Balint susține că atacantul FCSB-ului a știut să speculeze situația pentru a obține faultul.

„Compagno știe să cadă, asta e clar, dar e contact. Eu zic că e penalty”, a spus Gabi Balint, în direct la DigiSport.

Andrea Mandorlini, antrenorul lui CFR Cluj, a făcut o adevărată criză de nervi la finalul meciului și este de părere că FCSB nu ar fi câștigat partida din runda a 4-a din Superliga fără ajutorul arbitrajului.

„Arbitrul a decis partida, nu Steaua. Nu am pierdut acest meci, arbitrul a decis câștigătoarea, A fost penalty la Dawa, și-a îndepărtat mâna de corp și a fost henț. Penalty-ul lor a fost inexistent. Complimente pentru ei, dar eu cred că arbitrul a decis acest meci. Noi am avut primul penalty pe care trebuia să îl acorde. Sunt episoade care decid aceste jocuri.

Nu știu de ce nu a dat penalty și pentru noi când mâna era atât de îndepărtată de corp. A fost mai obosiți decât ei, am pierdut multă energie cu Adana. Eu cred că meciul nu a fost decis de jucători ci de altcineva.

Suntem triști și nervoși pentru că la meciurile importante VAR-ul trebuie să ajute. AU făcut acest sistem ca să fie folositor arbitrilor, să meargă să vadă faza”, a spus Andrea Mandorlini la finalul meciului FCSB – CFR Cluj 1-0.

Comentarii Facebook