Britanicii nu se joacă! I-au îngheațat averea lui Roman Abramovici, pentru legături cu Putin


Roman Abramovici, proprietarul echipei de fotbal FC Chelsea, s-a ales cu averea înghețată, alături de alți șapte oligarhi sancționați de guvernul Marii Britanii.

Averea lui Roman Abramovici a fost înghețată

Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul de neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi nemiloși în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani", a spus Johnson.

Roman Abramovici are o avere netă estimată la 9,4 miliarde de lire sterline.

Roman Abramovici a spus că vinde clubul de fotbal și donează banii victimelor din Ucraina. ”Am luat mereu decizii ținând cont de interesele clubului. În actuala situație, am decis, prin urmare, să vând clubul. Cred că acest lucru este în interesul clubului, fanilor, angajaților, dar și sponsorilor și partenerilor.

Vânzarea nu se va face rapid, dar va urma procedurile legale. Nu voi cere plătirea împrumuturilor”.

Înainte de aceste anunț, Abramovici a cedat administrarea Chelsea către fundația sa caritabilă.

Chelsea va fi vândută pentru a fi salvat clubul

Chelsea va primi o licenţă specială pentru a-şi putea continua activitatea, însă vânzarea clubului de pe Stamford Bridge este acum în aşteptare.

Anunţul a fost făcut de secretarul de stat pentru Cultură, Media şi Sport din guvernul britanic, Nadine Dorries, într-o postare pe Twitter.

Sancţiunile de astăzi au, evident, un impact direct asupra clubului Chelsea şi a suporterilor săi. Am muncit din greu pentru a ne asigura că clubul şi jocul naţional să nu fie lezate inutil de aceste sancţiuni importante. Pentru a ne asigura că acest club poate continua să concureze şi să funcţioneze, vom elibera o licenţă specială”, a explicat Dorries

Ştiu că acest lucru aduce o oarecare incertitudine, dar guvernul va colabora cu Liga şi cluburile pentru ca fotbalul să se joace în continuare, asigurându-ne totodată că sancţiunile în afectează pe cei vizaţi. Cluburile de fotbal sunt active culturale şi fundamentul comunităţilor noastre. Ne angajăm să le protejăm”, a adăugat oficialul britanic.

Comentarii Facebook