Postare jignitoare și iresponsabilă a unei antrenoare din Rusia: „Trebuie să-i amintim lui Watanabe - Hiroshima și Nagasaki”


Marina Ulyankina (58 de ani), una dintre antrenoarele lotului național de gimnastică al Rusiei, s-a revoltat după ce sportivii ruşi au fost excluşi din competiţiile internaţionale.

Numai că revolta acesteia, exprimată pe reţelele sociale, a depăşit orice limită.

Antrenoarea Marina Ulyankina, mesaj pentru preşedintele FIG: „Trebuie să-i amintim lui Watanabe - Hiroshima și Nagasaki

Ulyankina a scris că preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), japonezul Morinari Watanabe, ar trebui să i se reamintească despre cele două bombe nucleare lansate în Japonia la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Gimnastica din Rusia se dovedeşte cea mai agresivă ramură sportivă în faţa conflictului declanşat de invadarea Ucrainei. Recent, gimnastul rus Ivan Kuliak (20 de ani) şi-a aplicat semnul „Z” pe echipament, semn care apare pe maşinile de luptă trimise de Vladimir Putin pentru a ocupa Ucraina.

Citește și: VIDEO - Gestul sfidător pe care l-a făcut un gimnast rus în fața unui coleg ucrainean. Cum va fi sancționat gestul revoltător al sportivului

Mai mult, după tot scandalul declanşat, a spus că nu regretă nimic şi că ar face-o din nou dacă ar avea ocazia. El a urcat aşa pe podium la paralele, la o etapă de Cupă Mondială, desfăşurată la Doha, probă câştigată de ucraineanul Illia Kovtun (18 ani), care nu l-a băgat deloc în seamă.

Trebuie să-i amintim lui Watanabe - Hiroshima și Nagasaki”, ar fi mesajul pe care l-a scris antrenoarea pe rețele sociale, precizează thetimeshub.in, însă fără să ofere şi postarea incriminată, conform Digisport.ro.

 Morinari Watanabe este preşedintele FIG (Federația Internațională de Gimnastică).


Comentarii Facebook