Baschetul e în doliu! A murit antrenorul Dalibor Destanovic. La turneu a ajuns o ambulanță fără medic


Antrenorul Dalibor Destanovic a murit la Focșani, la Turneul Final B al Campionatului Național U16 Masculin.

În actul inaugural al confruntării dintre ACS Academia de Baschet Phoenix Galați și CSU Știința București a avut loc o tragedie. Dalibor Destanovic, tehnicianul gălățenilor, a suferit un infarct în urma căruia a decedat, nemaiputând fi salvat.

Antrenorul a fost resuscitat, dar nu a mai putut fi salvat. Conform gsp.ro, la Sala Liceului Sportiv Focșani nu se afla nicio ambulanță, iar apoi a sosit o salvare fără medic:

La sală nu era Ambulanță, era doar un cadru medical, așa cere procedura de organizare a meciurilor. Când a venit Ambulanța, într-adevăr, nu era și medic în ea”, a declarat conducerea lui Phoenix Galați, pentru gsp.ro.

Poliția a deschis o anchetă.

”Astăzi, ora 16.02, la o unitate școlară din municipiul Focșani, unde avea loc o competiție națională de baschet, s-a solicitat intervenția ambulanței prin SNUAU 112 pentru un bărbat, în vârstă de 47 ani. Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență și transportat la U.P.U din cadrul Spitalului Județean Focșani, ulterior fiind constatat decesul acestuia.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a intervenit decesul”.

Se crede că dacă ar fi fost acolo o ambulanță dotată corespunzător, antrenorul ar fi putut fi salvat

Comentarii Facebook