Baschetbaliștii U-BT rămân neînvinși în acest sezon! Clujenii au câştigat derby-ul cu CSM CSU Oradea


U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă pe plan intern în acest sezon după ce a câştigat dramatic derby-ul cu CSM CSU Oradea, cu scorul de 85-84, vineri seara, în deplasare, în Liga Naţională de baschet masculin.

Jarell Eddie a deschis scorul cu o triplă, apoi CSM CSU Oradea, împinsă de la spate de public, a reușit să se țină în meci. Donatas Tarolis, a marcat rapid 6 puncte, însă echipa a putut să se desprindă pentru prima dată la 11-16, grație lui D.J. Seeley. Până la urmă, clujenii au cu un singur punct la finalul sfertului întâi, 17-18. Bihorenii s-au distanțat la 33-28 prin coșul semnat de Pearson, iar pe faza ofensivă au găsit cu ușurință omul liber. Procentajele la aruncări i-au ajutat pe orădeni, care au izbutit o triplă pe final de repriză, atunci când tabela indica 46-40. 

Odată ce au revenit pe teren, baschetbaliștii clujeni au oferit o fază ca la carte, prin care Mokoka ne-a apropiat la 48-45. Nici CSM CSU nu s-a lăsat mai prejos, numai că Mihai Măciucă a luat câteva acțiuni pe cont propriu și a aruncat nestingherit de la mare distanță. După un time-out inspirat, amfitrionii au răbufnit încă o dată, Cătălin Baciu zguduind panoul cu un slam-dunk, 65-57. Chiar dacă tot Măciucă ne-a dat o gură de oxigen printr-un alt coș de trei puncte, Oradea s-a năpustit în atac, conducând inclusiv cu 9 puncte, în ciuda acelui buzzer beater spectaculos al lui Mișu, de la final de sfert 3.  

Pe de altă parte, U-Banca Transilvania a demonstrat de atâtea ori că nu cedează. Trupa lui Mihai Silvășan nu s-a pierdut cu firea și a jucat calculat fiecare fază. În viziunea multora, nu a mai reprezentat vreo surpriză faptul că D.J. Seeley va turna plumb în picioarele adversarilor. Profitând de o greșeală a oponenților, Seeley ne-a ajutat să revenim la un singur punct, 83-84. Apoi, am gestionat perfect ultimele atacuri, iar Emi Cățe a trimis mingea câștigătoare în coș.  

,,A fost un meci extrem de greu, nu am început cum am vrut în prima repriză, atunci când ne-au dominat din punct de vedere al efortului. Au fost mult mai fizici decât noi, ceea ce puține echipe au reușit. Cred că din punct de vedere mental nu am fost prea prezenți, deși am încercat să fim, întrucât ne gândim și la meciul de miercuri. Am reușit să câștigăm după o revenire.

Am întâlnit o formație bună și știam că așa se va întâmpla. Am fost dominați la recuperări, ceea ce din nou spune multe despre felul cum am înțeles să abordăm jocul. Mi se pare extrem de ciudat că am avut doar 5 aruncări libere tot meciul, iar ei 20. Nu știu, va trebui să revăd meciul să îmi dau seama de ce s-a întâmplat astfel. Trebuia să atacăm mai mult coșul, însă una peste alta mă bucur pentru această victorie, într-o sală extrem de grea. Cred că sunt principalii contracandidați la câștigarea titlului de campioni.

Pat a lipsit în ultimele două meciuri, e de înțeles situația lui. Familia este cea mai importantă în asemenea momente. Va reveni la Cluj-Napoca duminică seara, va avea 2 antrenamente cu noi și sper să ne ajute. Sunt convins că așa va fi, deoarece el e un caracter deosebit și își va dori să ajute echipa să câștige.”, a transmis Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.


Grupa 1-10

1. U-BT Cluj-Napoca 26 puncte (13 jocuri)

2. CSM CSU Oradea 23 (13)

3. FC Argeş Piteşti 19 (12)

4. CSO Voluntari 19 (13)

Grupa 11-18

1. SCM Timişoara 19 (11)

2. SCM ''U'' Craiova 18 (10)

3. CSM Târgu Jiu 18 (10)

4. CS Vâlcea 16 (10)

5. CSM 2007 Focşani 15 (11)

6. CSM Baschet Petrolul Ploieşti 14 (10)

7. CSM Galaţi 12 (10)

8. ABC Laguna Bucureşti 11 (10)


Comentarii Facebook