Andrei Marga : "Mutu si Chivu au incheiat cu nationala. Romania trebuie sa aiba cam zece Mutu si treizeci de Chivu" - VIDEO

In cadrul emisiunii Ora de Sport difuzata de NCN aseara rectorul UBB a sustinut ca trebuie ca cineva din cadrul echipei nationale sa-si asume rolul de coordonator de joc.

 

"Parerea mea o spun franc, chiar daca e severa : Mutu si Chivu au incheiat la nationala. Noi ne facem iluzii ca vor salva nationala. Si in fotbal ca si in alte domenii vine ora la care nu mai performezi... Chivu e foarte bun, dar face doua greseli pe meci, care sunt fatale. Romania trebuie sa aiba cam zece Mutu si cam treizeci de Chivu. Ei pentru nationala sunt incheiati, daca suntem seriosi."

 

Referitor la solutiile pe care ar trebui sa le adoptam pentru a avea o echipa nationala competitiva, Marga a spus ca doar insistand pe campionatul intern si cu o cat mai buna prezenta in cupele europene se poate construi un nucleu de valoare.

 

"Noi cu greu facem din Divizia A o divizie tare cat timp lucram cu prea multe echipe. Unele echipe traiesc din vanzarea de jucatori. Jucatorii adusi sunt de multe ori mai putin buni decat ai nostri. Trebuie reorganizat campionatul. Exista treizeci de jucatori cu care sa poti merge sa te califici, dar aici trebuie un antrenor care sa aiba o idee clara de joc" a afirmat Andrei Marga.

 

 

El a criticat si birocratia foarte stufoasa din jurul jucatorilor, care e o povara pentru creativitatea jucatorilor, dar si lipsa infrastructurii sportive la nivelul scolilor.

 

Foto: paginadesport.info

 

 

Comentarii Facebook