Miercuri 24 Aprilie

Amenzi în scandalul de la meciul ”U” Cluj-Steaua. Vezi ce sancțiuni a aplicat Jandarmeria


Meciul dintre ”U” Cluj și steaua a fost întrerupt din cauza unei altercații iscate în rândul suporterilor clujeni, care s-au bătut și au aruncat cu obiecte pirotehnice pe stadion, fiind nevoie ca meciul să fie întrerupt pentru câteva minute.

Vezi AICI: Bătaie în peluza U Cluj la meciul cu Steaua! Suporterii au aruncat cu fumigene. Meciul a fost întrerupt - VIDEO


Un alt moment de întrerupere a fost în minutul 19, când un suporter în vârstă de 26 de ani din județul Sălaj a pătruns pe suprafața de joc.

Vezi AICI: U Cluj - Steaua - Un suporter a intrat în teren pentru a-l lovi pe Tătărușanu - VIDEO


În timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele ,,F.C.Universitatea Cluj” şi ,,F.C. Steaua Bucureşti” de pe stadionul Cluj Arena, din data de 25 februarie a.c., a fost identificată, în zona destinată suporterilor echipei gazdă, o persoană ce distribuia materiale pirotehnice. În momentul în care jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au intervenit în zona respectivă pentru extragerea acelei persoane, suporterii au devenit violenţi şi au atacat forţele de ordine, jandarmii fiind nevoiţi să folosească mijloacele specifice aflate în dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen. Menţionăm faptul că în zona în care au avut loc altercaţiile nu se aflau copii.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat următoarele sancţiuni:

-pentru F. A. M., de 22 ani din municipiul Cluj-Napoca, s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi folosire în incinta arenei sportive de articole pirotehnice, indiferent de categorie, faptă prevăzută de art. 35 alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

-V.A., de 45 de ani din municipiul Cluj-napoca, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, în conformitate cu art. 20, lit. i din Legea nr. 4/2008 actualizată pentru „aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc”, iar ca sancţiune complementară s-a dispus interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 1 an, conform art. 22, lit. d din Legea nr. 4/2008 actualizată.

De asemenea, în minutul 19, partida de fotbal a fost întreruptă ca urmare a pătrundeii pe suprafaţa de joc a unui suporter al echipei „F.C. Universitatea Cluj”. Suporterului M.M.V., de 26 de ani din judeţul Sălaj, i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc, faptă prevăzută de art. 32^1, alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive”, se arată în comunicatul de presă emis de Jandarmeria Română.

În continuare Jandarmeria anunță că se urmăresc imaginile video înregistrate pentru a identifica și a lua măsuri împotriva persoanelor care au cauzat scandalul.

Comentarii Facebook