Asociația suporterilor U Cluj protestează: Jandarmii, amenințați cu plângere PENALĂ pentru că au folosit forță excesivă

 

Asociația Șepcile Roșii 1919 protestează față de ”reactia violenta, nejustificata si ilegala avuta de reprezentantii Jandarmeriei Romane la meciul dintre Universitatea Cluj si Steaua Bucuresti”. 

 

Reprezentanții Asociației susțin că ”pe langa incalcarea flagranta a legilor in vigoare (Legea nr. 4 din 2008), reprezentantii Jandarmeriei au dat inca o data dovada de disponibilitate la provocari ce puteau duce la escaladarea violentei. Un astfel de comportament este intolerabil si de condamnat si nu poate avea ca si consecinte decat scaderea increderii in aceasta institutie”.

 

În vizorul suporterilor este purtatorul de cuvânt a Grupării Mobile de Jandarmi, Anda Pop, care a declarat la finalul meciului că nu au fost folosite gaze lacrimogene împotriva suporterilor. ”Prin care aceasta neaga folosirea sprayurilor lacrimogene de catre jandarmi in interventia din incinta Cluj Arena care a avut loc ieri seara. Punctul nostru de vedere este sustinut de fotografii si inregistrari video. Consideram ca fiind inacceptabil faptul ca o institutie publica face declaratii oficiale lipsite de adevar”, au mai precizat reprezentanții Asociației.

 

Fanii U Cluj solicită ”Jandarmeriei Romane un punct de vedere oficial fata de evenimentele care au avut loc si, in functie raspunsul primit, vom demara actiuni juridice impotriva institutiei mai sus amintite”.

 

Jandarmeria Cluj minte cand spune ca la meciul de aseara U Cluj-Steaua nu s-au folosit gaze lacrimogene? Vezi FOTO ce arata contrariul

Comentarii Facebook