Alin Tișe spune că nu a cerut unirea U Cluj cu CFR Cluj, dar vrea o echipă în Champions League


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a pus în cap toată suflarea fotbalistică, după ce a sugerat în vară unirea U Cluj cu CFR Cluj, pentru ca orașul să aibă o echipă în Champions League. 

Acum, acesta a spus răspicat că nu a cerut unirea și vrea un consiliul format din oameni de sport, care să decidă ce trebuie făcut pentru ca una dintre echipe să ajungă în Champions League.

Mențin în mare parte ceea ce am spus, în perspectiva viitorului. Am spus atunci că nu știu dacă vreodată Clujul va putea avea această echipă de Champions League. În text am spus doar că e imposibil să se întâmple acum, din diferite motive. Bugetul reprezintă doar o mică parte din tot acest angrenaj. Am pus o întrebare pe care probabil o pune orice iubitor de sport: România sau Clujul va putea ajunge vreodată acolo?

Și astăzi aș răspunde la fel, mi-aș dori din tot sufletul să avem așa ceva. Dar e greu de spus când se va întâmpla asta. Eu m-am gândit la o echipă a Clujului, care o fi ea. Nu m-am gândit să unesc una cu alta. Cred că orice clujean de bună-credință își dorește să aibă performanță, orice clujean ține cu echipa cu care vrea. Nu noi decidem desființarea unei echipe, o echipă rămâne vie atât timp cât are suporteri. Noi nu suntem dispuși nici măcar să discutăm sau să planificăm. Nu suntem dispuși de multe ori să acceptăm realitatea așa cum este ea.

Eu cred că orașul a început să intre într-o normalitate, oamenii au devenit mai realiști și au început să își vadă interesul. Cred că după 30 de ani de la Revoluție putem fi pregătiți pentru orice subiect. Rolul nostru e să convingem oamenii că prin dialog putem merge înainte. Vom fi departe de Liga Campionilor și peste 10 ani dacă noi nu facem nimic. Vom sta și ne vom lamenta la nesfârșit.

Soluții în fotbal trebuie să dea specialiștii, iar dacă nu îi avem, îi aducem din altă parte. De la cei care au făcut performanță și ne uităm la ei ca fiind intangibili, putem prelua modele. Dar trebuie să acceptăm că suntem jos, suntem slabi, nu avem organizare. În schimb, avem suporteri valoroși, avem echipe cu tradiție, însă trebuie să ne gândim și la performanță.

Mi-aș dori să avem un nucleu de oameni care iubesc sportul clujean și care se și pricep și să stabilim o cale de urmat, astfel încât la finele acestui drum să avem o performanță extraordinară pentru comunitate”, a spus Alin Tișe, la Napoca Live.

Tișe e ferm: Să decidă comunitatea dacă cele două echipe U și CFR să continue ca în prezent sau Clujul să aibă o singură echipă

Comentarii Facebook