Alin Tișe, de la fabulații despre o echipă în Champions League, la scuze penibile despre gazonul de pe Cluj Arena: „Poate tot noi am greșit”


De la fabulațiile din luna noiembrie despre identificarea unei echipe clujene, care ar fi demnă de Champions League, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a ajuns rapid la scuze penibile pentru starea degradantă a stadionului Cluj Arena. Amintim că un scandal a luat amploare zilele trecute, după ce antrenorul „Șepcilor Roșii”, Eugen Neagoe, a declarat că „Cluj Arena are cel mai prost gazon din țară”. De atunci, în loc să rezolve problema, autoritățile au organizat o adevărată paradă în presă, de prezentare a mii de motive conform cărora de vină ar fi mereu alții, nu și cei care administrează stadionul clujean.

Situația a escaladat după meciul Universității cu UTA Arad, la care suporterii celor două echipe au avut șansa să urmărească o adevărată luptă în noroi, în loc de fotbal. O mare parte din suprafața de joc fiind acoperită cu noroi. 

Tișe: „U Cluj plătește cea mai mică taxă din România. Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire”

Nu a trecut mult timp și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în proprietate stadionul Cluj Arena, a venit cu o serie de declarații, pentru a explica motivele pentru care stadionul s-ar afla în această stare degradantă. Principalul argument a fost că Universitatea Cluj plătește taxe mici, de 1000 de euro pentru închiriere, iar Consiliul Județean nu și-ar permite să țină „pornit permanent sistemul de încălzire în acest moment”.

Așadar, Alin Tișe vrea echipă de Champions League la Cluj, dar nu știe costul chiriei pe propriul stadion.

Sunt multe cheltuieli pe care „U” Cluj nu le plătește. Întreținem gazonul, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire în gazon, parcarea, turnicheții… U Cluj plătește cea mai mică taxă din România pentru un stadion. 1000 și ceva de euro cu tot cu antrenamentele de dinaintea jocului pentru că s-ar redus în timpul pandemiei. Acesta este tot un avantaj. Pot să accept că experiența noastră nu a fost la nivelul celor din Madrid sau alte părți, dar și clima este foarte importantă. Înțeleg că e vorba de climă foarte mult.

Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire în acest moment, ca să ții firul de iarbă la o temperatură constantă de primăvară. Poate tot noi am greșit, poate trebuia să administreze arena un privat sau „U” Cluj sau un sponsor de-al lor. Eu sunt deschis la orice formulă. Dacă mâine aș ști că s-ar aduce mult mai mulți bani la județ și nu am mai cheltui bani de la buget aș face mâine o astfel de formulă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, pentru prosport.ro.

Conducerea clubului FC Universitatea Cluj are însă alte date despre cheltuielile echipei.

În acest sezon, chiria achitată de FC Universitatea Cluj Consiliului Județean pentru un meci pe Cluj Arena a variat între 4.000 de euro + TVA (pentru meciul cu UTA) si 9.000 euro + TVA (pentru meciul cu Sepsi, primul după seria de partide jucate la Mediaș la începutul sezonului). La chirie se adaugă de fiecare dată și costul utilităților consumate pe perioada închirierii stadionului”, notează conducerea Universității Cluj, potrivit sursei citate.

Tișe promite să schimbe gazonul de pe Cluj Arena la primăvară din cauza Campionatului European

Tișe a mai precizat pentru sursa citată că a început deja demersurile pentru înlocuirea totală a suprafeței de joc. Motivul fiind Campionatul European (n.r. Euro under 21), căci pe Cluj Arena se vor disputa câteva meciuri din această competiție.

Nu știu dacă este cel mai prost sau cel mai bun gazon. Eu nu vreau să comentez ce se declară. Vă pot spune că gazonul nu a fost schimbat de 10 ani în totalitate și este momentul să o facem. Am și anunțat că la anul, fiind Campionatul European (n.r. Euro under 21), va fi schimbat. Am dat și drumul la licitații. Este deja în curs procedura pentru licitații la schimbarea gazonului și la cele două rânduri de leduri de jur imprejurul terenului. Gazonul a fost schimbat parțial acolo unde a fost afectat, fie de către cei de la Untold fie de alții care l-au folosit. Noi ne-am exprimat disponibilitatea și va fi renovat și stadionul, unde s-a deteriorat. Se va face o igienizare totală”, a declarat pentru Prosport, Alin Tișe

Comentarii Facebook