De azi, Florian Walter detine 96% din actiunile U Cluj

UPDATE : In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Universitatii Cluj, desfasurate astazi la sediul clubului, a fost aprobata majorarea de capital de 3.000.000 RON propusa de Florian Walter.


In urma majorarii capitalului social, Florian Walter? va detine 96,818% din actiuni la Universitatea Cluj.? Restul actionarilor raman cu urmatoarele procente:? Intop " 0,893 %, Consiliul Local " 0, 827 %, Oncos " 0, 720%, Fundatia Transilvania " 0,460%, Ben Ben " 0,279%, Uniunea Universitatilor " 0,002%, Asociatia FC Universitatea " 0, 002%, Camera de Comert " 0,002 %.

----------------------------------------

?

?

Astazi va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor la U Cluj. Florian Walter a anuntat ca echipa va suferi de subfinantare daca nu se va majora capitalul social.

?

In momentul de fata capitalul social este de putin peste 200.000 de lei, iar propunerea de majorare este pana la suma de 3.000.000 lei

?

Florian Walter doreste ca investitiile facute la U sa fie recunoscute ca aport la capitalul societatii, dar Consiliul Local nu a fost de acord la sfarsitul lunii mai cu aceasta idee, consilierul Remus Lapusan spunand ca banii investiti de Consiliul Local de-a lungul timpului nu au fost dati ca o majorare de capital.

?

In cazul ca majorarea de capital va fi aprobata (e nevoie de doua treimi din voturi) actionarii care nu vor participa aducand sumele de bani cerute isi vor vedea ponderea diminuata in cadrul Consiliului de Administratie. Florian Walter ar putea obtine astfel marea majoritate a actiunilor clubului, dar el sustine ca nu doreste acest lucru, ci vrea ca echipa sa fie sustinuta de cat mai multa lume:

?

"Eu asta şi vreau, să vină şi ceilalţi cu bani. Altfel intrăm în pericol de subfinanţare. Am adus echipa pe zero, acum e nevoie de bani pentru performanţă" a declarat Walter pentru Gazeta Sporturilor

?

Actionariatul actual al clubului este format din

Florian Walter 51%

Impact SA 13%

Consiliul Local 12%

Oncos 11%

Banca Transilvania 7%

Ben & Ben 5%

Alti actionari 1%

?

Consiliul Local nu a sustinut in prima instanta actiunea lui Walter,? insa ulterior Sorin Apostu a trimis un comunicat in care incurajeaza pe toata lumea sa adrere la initiativa actionarului majoritar.

?

"Considerăm că eforturile pe care finanţatorul echipei le face trebuie susţinute (...). Faptul că finanţatorul echipei doreşte să transforme în acţiuni investiţiile pe care le-a realizat deja în echipă nu trebuie să îngrijoreze (...). Mai mult, astfel de eforturi financiare sperăm să fie urmate şi de alţi investitori. Performanţa se realizează cu bani şi o echipă are nevoie, alături de sufletul suporterilor săi, de finanţare"

?

?

Comentarii Facebook