Ultima sansa de a-l vedea pe Lucian Bute boxand in Romania e pe cale de a fi pierduta

Campionul mondial va lupta cu americanul Jesse Brinkley pentru a-si apera titlul. Pentru ca meciul sa se desfasoare in Romania este nevoie de implicarea financiara a Guvernului, care nu a dat un rapsuns inca.

 

Lucian Bute, care este campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a declarat pentru Gandul :

 

"Când am plecat din România, spre Montreal, am plecat puţin dezamăgit. Au fost nişte promisiuni verbale că se va face meciul, dar apoi au apărut problemele cu FMI-ul, criza s-a accentuat, aşa că m-am întors în Canada fără niciun răspuns. După ce l-am bătut pe Miranda, s-a spus că următorul meci o să aibă loc în România, cândva în iulie... Eu unul, însă, din punctul meu de vedere, mi-am cam luat gândul de la această posibilitate. Din tot sufletul mi-am dorit ca meciul să aibă loc în România, mai ales că era o oportunitate pentru români să mă vadă şi pentru imaginea ţării. Se pare, însă, că nu se poate şi mă conformez situaţiei. Viaţa merge înainte şi eu trebuie să boxez aşa cum am făcut şi până  acum".

 

Din cauza faptului ca programul meciurilor este facut de sponsor (HBO) Lucian Bute nu crede ca va mai putea sa boxeze in fata spectatorilor romani :

 

"Va fi foarte greu în viitor pentru că am un contract cu HBO, iar HBO-ul vrea să mă aibă mai mult în America de Nord. Şi vor veni meciuri mai mari, pentru că se va termina turneul Super Six şi foarte probabil că va avea loc un meci între mine şi câştigătorul acestui turneu. Apoi, Kelly Pavlik aşteaptă şi el un meci cu mine, va urca la categorie şi eu voi fi obligat să mă bat în America sau în Canada, acolo unde decid cei de la HBO, pentru că ei pun banii" a spus detinatorul titlului mondial IBF.

 

Boxerul roman crede ca suma necesara organizarii acestui meci este mica pentru Romania, iar beneficiile comerciale si de imagine sunt considerabile, meciul fiind preluat de mai multe televiziuni din diferite tari care vor transmite despre Romania.

 

El a spus insa ca daca pana la sfarsitul lunii iunie nu exista un contract cu autoritatile in acest sens probabil ca meciul nu se va tine in Romania.

Comentarii Facebook