Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită la Cluj-Napoca FOTO VIDEO

 

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită marti, 26 iunie, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Mai mulţi clujeni au asistat la evenimentul de sărbătorire a Zilei Drapelului Naţional, unde a fost înălţat drapelul României. 

 

"E o zi în care cinstim Drapelul Naţional, e o zi în care ne amintim că suntem români, e o zi în care preţuim valorile, tradiţiile şi istoria noastră, e o zi în care le mulţumim înaintaşilor nostri că ne-au dat o Românie liberă şi independentă. Mă bucur să văd că fără să fie o mobilizare specială, oamenii au venit aici în număr mare", a declarat Emil Boc, primarul Clujului.


În discursul de deschidere, prefectul Gheorghe Vuşcan a spus căȘ "Mă simt deosebit de onorat că acum astăzi şi aici în Piaţa Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca suntem împreună la Ziua Drapelului Naţional. În urmă cu 164 de ani, în anul Revoliţiei de la 1848, cei care au rostit pentru prima dată cuvântul de dreptate şi frăţie au adunat într-un buchet cele mai frumoase trei culori din lume: roşu, galben şi albastru". Acesta a mai spus că de fiecare dată când iese din ţară se uită cu mândrie după drapelul României şi consideră că asta ar trebui să facă toţi românii.

 

La eveniment au participat primarul Clujului, Emil Boc, prefectul Gheoghe Vuşcan dau şi alte oficialităţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook