Zeci de suceveni au ajuns la Cluj, din zonă de carantină, cu adeverințe eliberate de primar că nu au COVID 19


Între cei 1.800 de oameni care au ajuns joi la Aeroportul Cluj erau câteva zeci și din comuna carantinată Pătrăuţi.

Sătenii aveau asupra lor nişte adeverinţe eliberate de Primăria Pătrăuţi prin care demonstrau că nu se regăsesc în bazele de date ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ca fiind izolaţi la domiciliu sau în carantină instituţionalizată, scrie adevărul.ro

Am eliberat adeverinţe pentru cei care n-au fost în carantină sau în carantină instituţionalizată. Oamenii au venit şi au solicitat. Eu nu stabilesc reguli. Eu le-am eliberat adeverinţa”, a declarat primarul comunei Pătrăuţi, Adrian Isepciuc.

Acesta a spus că a eliberat 30 de adeverințe. ”Când au venit la primărie ca să solicite adeverinţele nu mi-au spus că pleacă la Cluj, ci că se duc în străinătate cu contract de muncă. Noi le-am eliberat şi am scris acolo că adeverinţa serveşte pentru muncă sezonieră în UE. Nici ei nu ştiau unde pleacă. Unii spuneau Olanda, alţii Germania", a declarat alesul local. 

orig.jpg

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că nu știe să fi fost oameni din Suceava între cei aduși la Cluj.

Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a spus, însă, că au fost oameni aduși din Suceava, care au decolat joi spre Germania. 

Comentarii Facebook