Zeci de persoane amendate la Cluj-Napoca pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19


Polițiștii clujeni au desfășurat, duminică, o serie de controale pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru a verifica respectarea măsurilor împotriva COVID-19.

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de polițiști locali și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării Mobile de Jandarmi ,,Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum și de reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Cluj și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au acționat pe raza de competență, în mai multe etape, pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19.

Astfel, în prima etapă, respectiv în intervalul orar 10.00 – 12.00, forțele angrenate au urmărit verificarea respectării măsurilor de siguranță în zona piețelor și a supermarketurilor, fiind legitimate peste 60 de persoane și verificate 13 societăți comerciale

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, iar alte 4 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și ale normelor de circulație rutieră.

În cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 17.00-21.00, obiectivul principal a constat în verificarea modului de respectare a măsurilor de siguranță și protecție în marile centre comerciale de pe raza municipiului, dar și în localurile publice din zona Pieței Unirii.

În acest sens, au fost legitimate 42 de persoane și verificate 11 societăți comerciale, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.100 de lei. 11 dintre acestea au fost aplicate unor persoane care au încălcat normele de protecție și siguranță instituite în contextul stării de alertă.

În intervalul orar 23.00 – 01.00, echipajele au verificat respectarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor, fiind legitimate peste 60 de persoane și verificate aproximativ 30 de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor aduse Legii 55/2020, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale.


Comentarii Facebook